05 Temmuz 2018 09:52

Aygün Alüminyum’da 6 işçi daha işten atıldı

Sendikalaştıkları için daha önce 6 işçiyi işten atan Aygün Alüminyum patronu,6 işçiyi daha işten attı. İşçiler, sendika hakkı için mücadelede kararlı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Aygün Alüminyum’da işçilerin sendikalaşması üzerine harekete geçen patron 6 işçiyi daha işten çıkardı. Kendilerine sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı uygulandığını ifade eden işçiler, “Moralimiz yerinde, birliğimizi koruyoruz. İşten atılan arkadaşlarımızın geri alınmasını istiyoruz" dedi.

Aygün Alüminyum işçileri ücretlerine zam yapılmaması, iş güvenliği malzemelerinin dağıtılmaması gibi sorunlara karşı Türk Metal’de örgütlenmeye karar verdi. Bunun üzerine 6 işçiyi işten atan patron, önceki gün 6 işçiyi daha işten attı. Atılan işçiler, fabrika önünde direnişe geçerken içerideki işçiler ise iş yavaşlattı.

Evrensel'e bilgi veren işçiler, işten çıkarılan arkadaşlarının şantiyede çalıştırılmak istemelerini kabul etmedikleri gerekçesiyle işten atıldığını söyledi. İçeride yönetimin her türlü baskıyı yaptığını anlatan işçiler, “Kürt’sün, Türk’sün, Alevi’sin, Sünni’sin diye bizi bölmeye çalışıyorlar. İşçileri çağırıp para teklif ediyorlar ama kimse kabul etmiyor. Ama işçinin morali yerinde. Bu bizim birliğimizi bozmuyor. Ne olursa olsun aynı ekmeğimiz için mücadele ediyoruz” dedi.
Sendikaya üyeliklerin arttığını dile getiren işçiler, bir taraftan da çoğunluk tespit belgesini beklediklerini söyledi. Direnişteki arkadaşlarıyla dayanışma içerisinde olduklarını vurgulayan işçiler, “Giriş çıkışlarda, molalarda yanlarına gidiyoruz, destek veriyoruz. Biz fabrikamızda çalışmaktan yanayız. İşverenden işten atılan arkadaşlarımızın geri almasını, sendika hakkımıza saygı duymasını istiyoruz” dediler.

‘HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATTIK, MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Fabrikada çoğunluğu sağladıklarını ifade eden Türk Metal Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “En geç pazartesi gününe kadar yetki belgemiz gelecek. Bugün itibariyle de işten atılan arkadaşlarımız için hukuki süreci başlattık. İşe iade ve tazminatları için dava açacağız. Arkadaşlarımız direnişe geçtiler. İçeri sendika girene kadar eylemlerimiz, mücadelemiz devam edecek. Bölgenin milletvekillerinden ve belediye başkanlarından da destek istiyoruz” dedi. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lefter Küçükandonyadis kimdir?

SONRAKİ HABER

MHP’li Semih Yalçın, Sözcü’ye tazminat ödeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...