17 Temmuz 2018 16:02

Gazeteci İdris Yılmaz’a 1 yıl 3 ay hapis

Korucuların çocuğa şiddet uyguladığına dair görüntüleri haberleştirdiği için yargılanan gazeteci İdris Yılmaz’a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Korucuların bir çocuğa şiddet uyguladığına dair görüntüleri haber yaptığı için hakkında “basın yoluyla iftira” davası açılan tutuklu Gazeteci İdris Yılmaz’a 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Sosyal medya paylaşımından dolayı 22 Ocak’ta “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” iddiasıyla tutuklanan Gazeteci İdris Yılmaz, bu dosyadaki tutukluğunun 16 Mayıs’ta sona ermesine rağmen hakkında şubat ayında “örgüt üyeliği” suçlamasıyla açılan yeni bir soruşturma kapsamında  tutuklama kararı verilmişti. Tutukluluğu süren Yılmaz’ın, yine Van’ın Erciş ilçesinde korucuların bir çocuğa şiddet uyguladığı görüntüleri haberleştirdiği gerekçesiyle “basın yoluyla iftira” iddiasıyla tutuksuz yargılandığı dava duruşması görüldü.

Erciş 1. Asliye Ceza Mahkemesinde dördüncüsü görülen dava duruşmasına Gazeteci Yılmaz, tutuklu bulunduğu Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinden ses ve görüntülü bilişim sistemi ( SEGBİS) ile katıldı.

‘YARGILANAN BEN OLDUM’

Yılmaz yaptığı savunmasında önceki ifadesine ek olarak, “Ben gazeteciyim ve kamu yararına bir görev yürüttüm. Haberime konu olan kamu görevlileri, görevlerini kötüye kullanmıştır. Savunmasız bir çocuğa şiddet uygulamıştır. Yapmış olduğum haberin videosu ve kaynağı var ve bu haber görgü tanıklarının beyanları doğrultusunda iddia üzerine yapılan bir haberdir. Burada yargılanması gereken kişiler, o şahıslar olması gerekirdi. Fakat nedense yargılanan ben oldum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

‘MÜŞTEKİLER OLAYI DOĞRULUYOR’

Yılmaz’ın Avukatı Savaş Avcı ise, müvekkilini “Müvekkilim hakkında hazırlanan iddianameye baktığımda içim acıyor. İddianamenin bir cümlesinde öyle bir vahim durum var ki, iddia makamı delillerin tamamını topladıktan sonra kuvvetli suç şüphesi varsa davayı açar yoksa takipsizlik kararı verir. İddia makamı neden iddianamede ‘Takdir yetkim yoktur’ demiştir. Dosyaya bakıldığı zaman iki müşteki bulunmaktadır. İkisi de güvenlik korucusu konumundadır. Korucular ilk celsede vermiş oldukları ifadelerinde; ‘Çocuk da olabilir büyük bir insan da olabilir. Sadece uzaklaştırmak amacıyla davrandık’ diye beyanda bulunarak yaşanan durumu doğruluyor” sözleriyle savundu.

Mahkeme heyeti, savcı mütalaası ile aynı yönde, Gazeteci Yılmaz’a “Basın yoluyla iftira ve hakaret ettiği” gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. (Van/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

'Artık valinin, kayyımın keyfine göre yaşayacağız'

SONRAKİ HABER

Uzungöl’e ‘imar barışı’ hançeri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...