17 Temmuz 2018 10:11

Kılıçdaroğlu: Erdoğan karikatürünü kendi hesabımdan yayımlayacağım

Kılıçdaroğlu, ODTÜ'lü öğrencilerin tutuklanmasına neden olan 'Tayyipler Alemi' karikatürünü kendi hesabından paylaşacağını söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

Cumhuriyet’in aktardığına göre Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından satır başları şöyle: 

‘ENİS BERBEROĞLU’YU SERBEST BIRAKMALARI GEREKİYOR’

* “Aramızda Enis Berberoğlu'nun olması gerekiyordu. Enis Berberoğlunun tutukluluğu yargının iflasını gösteriyor. Derhal oturup karar almaları ve Berberoğlunu serbest bırakmaları gerekiyor.”

'FERİŞTAHINIZ GELSE GERİ ADIM ATMAYACAĞIM'

* “Eren Erdem'in yazdığı kitapların tamamı FETÖ'nün ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmıştır. Sizin feriştahınız gelse geri adım atmayacağım. Dava benim şahsi davam değil. Adalet istiyoruz, hakkı ve hukuku istiyoruz. Cübbeni çıkaracaksın geleceksin buraya sana nasıl ders verilir ben göstereceğim Yargının içinde bulunduğu durum ortada. Her ortamda hakkı, hukuku savunacağım. Türkiye'nin geldiği durum budur. Hepinizin bu konuda son derece dikkatli davranması lazım. Adalet yok. Sanıyorlar ki baskı kurdukça, milletvekillerini hapse attıkça, tazminat davaları açınca biz geri adım atacağız. Sizin feriştahınız gelse geri adım atmayız.”

‘YARIN RAPOR AÇIKLAYACAĞIZ’

* “Çorlu'da bir tren kazası yaşadık, 24 vatandaşımız hayatını kaybetti, 318 yaralımız var. Çalışma arkadaşlarımız bir rapor hazırladı, yarın bu raporu kamuoyuyla paylaşacağız.”

*“Adalet yok diyoruz. Hukukun üstünlüğü yok diyoruz. ODTÜ'nün bir geleneği vardır. Mezun olanların ellerinde vermek istedikleri mesajlar vardır. Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biridir. ODTÜ'de öğrenci olmak ayrıcalıktır. Taşıdıkları pankartlarda hakaret yoktur, zeka vardır. O pankartların farkına varmak için de zeki olmak gerekir. Zeki değilsen ben ne yapayım? ODTÜ'lüler hiçbir zaman reis, başkan gibi laflar kullanmazlar. ODTÜ'nün özelliği Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri olmasıdır.

‘KARİKATÜR BENİM HESABINDAN YAYINLANACAK’

* “13 yıl önce Penguen dergisi bir karikatür yayımlanıyor ve beraat ediyor aynı pankartı taşıyan ODTÜ öğrencileri tutuklanıyor bu nasıl yargı? Eleştiriye açık değil! Benim twitter hesabımdan bugün bu karikatür yayınlanacak. Hitler de böyleydi, Mussolini de böyleydi, eleştiriye tahammül edeceksin. Ben bugün bütün milletvekili arkadaşlarımdan istirham ediyorum, bu karikatürü yayınlasınlar. Benim twitter hesabımdan bu karikatür yayınlanacak!

‘DARBENİN OLACAĞI BİLİNİYORDU ÖNLENMEDİ’ 

* Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum; iki 15 Temmuz var. Bir halkın, iki sarayın 15 Temmuz'u var. Halk ve parlamento direnme hakkını kullandı. Başta CHP milletvekilleri olmak üzere, parlamento bomba altında sabaha kadar görevini yaptı! Darbenin olacağı biliniyor, önlenmedi.Sonuçlarından yararlanıldı. Adil Öksüz adının televizyonlarda en yaygın şekilde ben dile getirdim.15 Temmuz akşamı Adil Öksüz gözaltına alındı.FETÖ'nün imamı olduğu 8 yıl önceden beri biliniyor. Sarayın 15 Temmuz'u ise, halkın direnme hakkını kendi çıkarları ve sarayın çıkarları için kullananların 15 Temmuzudur. Biz buna karşıyız. Ne zaman başladı, 20 Temmuz’da. İki konuyu çok iyi halka anlatmamız lazım! İki konuyu çok iyi anlatmak gerekiyor. 

* Niye gider gelir üniversite hocası bu kadar fazla Amerika'ya. MİT eğer "ben Adil Öksüz'ün kim olduğunu 15 Temmuz'a kadar bilmiyordum" diyorsa, o teşkilat derhal kapatılmalı. Kim bu Adil Öksüz? 15 Temmuz akşamı Adil Öksüz diğerleriyle birlikte gözaltına alındı. Öksüz'ün imam olduğu 8 yıldan beri biliniyor! Nereden öğreniyoruz, savcıların iddianamelerinden öğreniyoruz. Sarayın 15 Temmuz'unun ne kadar karanlık olduğunu herkesin bilmesini isterim. Adil Öksüz'ün kim olduğunu onlar benden daha iyi biliyor. Herkes yakalanıyor, Adil Öksüz serbest. Ortalık toz duman, bir başbakanlık müşaviri o gece karakola gidip Adil Öksüz ile görüşüyor. Kimsin sen yahu?

* Savcı soruşturma yapmak istedi, darbe ile ilgili. Ne Hulusi Akar ne Hakan Fidan savcıya gidip ifade vermedi. Ben 250 kişinin hakkını savunmayacak mıyım? Soruşturmayı neden engelledin. Saray'ın 15 Temmuz'unun ne kadar karanlık olduğunu herkesin bilmesi lazım. TBMM'de araştırma komisyonu kuralım, bütün ayrıntıları millet öğrensin diyoruz. Neden Hulusi Akar ve Hakan Fidan'ın TBMM'ye gelip bilgi vermesine izin vermedin?

* Bir başbakanlık müşaviri, Ali İhsan Sarıkoca görüşüyor. Kimsin sen! Niye o gece gidiyorsun? İstihbaratçı, polis, jandarma, komutan değilsin. Ne işin var? Kim buna izin veriyor? Ne görüşüyorlar orada? Bunlar karanlık noktalar.

* Bugün 20 Temmuz sivil darbesinin sonuçlarını yaşıyoruz. Son derece bilinçli bir hareket. 

BU SEÇİM ASLA MEŞRU DEĞİLDİR

* Bu seçim, bu referandum tarihe mühürsüz seçim olarak girdi. Herkesin böyle bilmesi lazım. Bir yolsuzluk YSK tarafından onaylandı ve meşru olmayan bir zeminde anayasa değişiklikleri gerçekleştirildi. Ne Anayasa değişikliği referandumu, ne de bu seçimler asla ve asla meşru değildir! Sandık tek başına demokrasinin gerekçesi değildir. 82 Anayasası meşru muydu? Sizin yaptığınız seçim de meşru bir seçim değil. Eşit koşullarda yapılmıyorsa meşru olamaz, olmaz da zaten. 

EVRENSEL GAZETESİNİ OKUDU

♦ Efendim, seçimlerin tabii bir de çarpıcı yönleri vardır. Malum seçimlerden önce arkadaşlarımız şeker fabrikaları özelleştirilesin diye her tarafa gittiler, Erzurum’a da gittiler, Erciş’e de gittiler, her tarafa Çorum’a da gittiler… Hatta o mitingde ben de konuşmuştum, şeker fabrikaları için “Şeker vatandır, vatan satılmaz” demiştim.

Erzurum’da da bir şeker fabrikası var, orada da çalışan işçiler var. Seçim bitiyor, işçilerin bir kısmını kapının önüne koyuyorlar, görevlerine son veriyorlar. Diyorlar 'Artık seçim bitti, sen git'.

İşçilerden birisi konuşuyor, Evrensel Gazetesi bunu haber yapmış. “Hükümet yetkililerinin bunu duymasını istiyoruz” diyor işçi kardeşimiz. “Hükümet yetkililerimiz şimdi nerede? Oy toplamaya geldikleri zaman sizi mağdur etmeyeceğiz demişlerdi, özellikle AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Öz, bizi mağdur etmeyeceğini söylemişti, ama pazartesi günü itibariyle hepimizin işine son verildi.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Bedelli askerlikte yaş 25, bedel 15 bin TL'

SONRAKİ HABER

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Yeni bir yapılandırma yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...