16 Temmuz 2018 08:43

Dünya Kupası’nın yankıları Fransa ve Hırvatistan basınında

Dünya Kupası sonrası Fransa gazetelerinden 'Zafer zamanı, birbirimizi sevelim' manşet, Hırvatistan'dan ise 'Altınımız sizsiniz' vurgusu öne çıktı.

Fotoğraf: Fatih Aktaş/AA

Paylaş

Fransa’nın Hırvatistan’ı 4-2 mağlup etmesiyle sonuçlanan Dünya Kupası finali her iki ülke basınında da geniş yer aldı.

Fransa’da Le Figaro gazetesi “Zafer günü geldi” başlığını kullanarak manşetini Fransa'nın elde ettiği şampiyonluğa ayırdı. Gazetede, “Bugün sadece bir takım değil bayrağın renklerine bürünen tüm halk kendini şampiyon hissediyor” ifadeleri yer aldı.

Gazetenin haberinde, bu başarının Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps ve futbolculara ait olduğu belirtilirken, milli takımın zaferinin tesadüfen değil uzun yıllar çalışmanın sonucu olduğu vurgulandı.

1998 Dünya Şampiyonu Fransa’nın ikinci Dünya Kupası şampiyonluğunun, Fransızların hafızalarına kazındığı ifade edilen haberde, ülke genelinde büyük bir coşku yaşandığı belirtildi.

Le Monde gazetesinin “Zafer zamanı, birbirimizi sevelim” başlığıyla verdiği haberde, hakemin 90. dakikadaki bitiş düdüğüyle  Fransızların ülke genelinde sokaklarda sevinç gösterisinde bulunduğu kaydedildi.

Spor gazetesi L’Equipe, “Ebedi mutluluk” başlığıyla Fransa'nın 20 yıl sonra elde ettiği şampiyonluğu manşetine taşıdı. Haberde, Fransa'nın 1998'deki şampiyonluğu hatırlatılarak kupayı kaldıran milli takımın büyük bir başarı elde ettiği ifade edildi.

Le Parisien gazetesi de “Kafalar yıldızlarda" başlığını kullanarak Fransa Milli Takımı’nın şampiyonluğunu kutladı.

MİTHAT FABİAN SÖZMEN: 2018 DÜNYA KUPASI'NIN, FRANSA'NIN VE GIROUD'NUN HİKAYESİ

HIRVATİSTAN GAZETELERİ: BİZİM ALTINIMIZ SİZSİNİZ

Hırvatistan’da Jutarnji gazetesinin “Cesur yürek” başlığıyla yayımlanan haberinde, milli takımın bu tarihi başarı ile tüm Hırvat halkını onurlandırdığı kaydedildi.

Hırvat futbolcuların, yenilginin ardından hüzünlü fotoğraflarının yayımlandığı gazetede, “Acılar çabuk geçer. Ebediyen yaşayacak olan bu gurur günlerinin anıları ve kutlamalar olacak” ifadeleri kullanıldı.

Hırvatistan genelinden buruk kutlama haberlerine de geniş yer veren Jutarnji’de, “Yüz binlerce insan sokakları ve meydanları doldurdu. Hırvatistan yanıyor. Bu illüzyon değil, fantezi” değerlendirmesinde bulunuldu.

Teknik direktör Zlatko Dalic’e de övgü dolu yorumların yer aldığı gazetede, Dalic’in “Alçakgönüllü ama büyük bir insan olduğu” ifadeleri yer aldı.

Vecernji gazetesi ise “Bizim altınımız sizsiniz” başlıklı haberinde, tüm Hırvatistan’ın dünya ikinciliğini kutladığını belirtti.

Gazete, Moskova’daki coşkuyu VAR kararının bozduğunu savunurken, “Milli takımla sadece gurur duymayalım, onlardan bir şeyler öğrenip Hırvatistan'ı değiştirelim” yorumuna yer verdi.

Spor yazarlarının bu tarihi başarı hakkındaki yorumlarının da yer aldığı Vecernji'de, teknik direktör Dalic'in şampiyona boyunca “En büyük lider” karakteri sergilediği kaydedildi.

Gazetede ayrıca, milli takım kaptanı Luka Modric'in “Altın Top” ödülünü almasına da geniş yer verilirken, “Dünya Kupası'nda tüm dünyayı heyecanlandırdınız. Mucizevi bir takımdınız. Hepinize teşekkürler” ifadeleri kullanıldı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

İsveç, Nazi örgütleri yasaklamaya hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Nikaragua’da şiddet yükseliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...