02 Mayıs 2018 11:30
Son Güncellenme Tarihi: 02 Haziran 2018 05:52

Nerede oy kullanacağınızı öğrenebileceğiniz YSK sayfası hizmete açıldı

YSK, seçmenlerin 24 Haziran'daki seçimlerde nerede oy kullanacağını öğrenebilmeleri için sorgulama sayfasını hizmete açtı.

Fotoğraf: Özge Eli Kızıl/AA

Paylaş

24 Haziran'da yapılacak erken seçim öncesi seçmenlerin en çok merak ettiği konulardan biri de seçim sandıkları ve seçmen listesi. YSK, seçmenlerin nerede oy kullanacağını öğrenebilmeleri için sorgulama sayfasını hizmete açtı. Seçmen kağıdı ellerine ulaşmayan vatandaşlar, nerede oy kullanacağını YSK’nin internet sitesinden öğrenebilecek.

SEÇMEN BİLGİSİ NASIL SORGULANIR?

Üzerinde T.C. kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdını veya T.C. kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibraz etmesi şart olacak.

Seçmenler, YSK’nin internet sitesinden hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecek.

NEREDE OY KULLANACAĞINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Yurt içinde ikamet ediyorsanız seçmen kaydınızı sorgulayabilir, aynı hanede ve aynı binada oturan seçmenleri görüntüleyebilirsiniz. Oy kullanacağınız sandık taşınıyorsa nerede oy kullanacağınızı da öğrenebilirsiniz.

Yurt dışında ikamet ediyorsanız, yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadığınızı sorgulayabilir; dış temsilciliklerdeki oy kullanma tarih aralığı ve oy kullanılacak yer bilgileri ile oy kullanılacak gümrük kapılarını öğrenebilirsiniz.

ÖNCEKİ HABER

Tahkim Kurulu, Beşiktaş'ın Fenerbahçe derbisi itirazını reddetti

SONRAKİ HABER

Kıbrıs’ta 1 Mayıs kutlaması: İşçilerin birliğine ihtiyacımız var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...