08 Şubat 2018 11:34
Son Güncellenme Tarihi: 16 Şubat 2018 04:27

e-Devlet'te soy ağacını sorgulayanların sayısı açıklandı

Önceki gün yeniden erişime açılan e-Devlet Alt-Üst Soy uygulamasında sorgulama sayısı açıklandı.

Paylaş

Yapılan düzenlemelerin ardından yeniden kullanıma açılan e-Devlet soy ağacı uygulama sisteminde sorgulama sayısı açıklandı. Uzmanlar, yeniden açılan uygulamada 8 milyon 141 bin 756 kişinin sorgulama yaptığını belirtti.

E-devletin yeni uygulaması olan alt-üst soy bilgisi sorgulama (soyağacı sorgulama) hizmeti geçen hafta açılmıştı. Hizmet aşırı yoğunluktan dolayı kilitlenirken, Alt-üst soy bilgisi sorgulama’ sistemine girenler “Şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeni ile işleminiz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir” uyarısıyla karşılaşıyordu.

Daha önce uygulamaya ulaşmaya çalışanların karşısına "Yapılan teknik bir çalışma nedeniyle hizmet sunulamamaktadır" uyarısı çıkıyordu.

Akşam saatlerinde düzelen e-Devlet, bugün söz konusu hizmeti yeniden erişime açtı.

Vatandaşların belgeyi edinebilmek için talep oluşturmasının ardından ekrana otomatik olarak "Alt-üst soy bilgisi talebiniz alınmıştır. Talep sıranıza göre alt-üst soy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğrulanmış cep telefonu numaranız veya e-posta adresine bilgilendirme yapılacaktır." mesajı geliyor.

SORGULAMA SAYISI AÇIKLANDI

14 Şubat akşamı sistemdeki düzenlemeleri tamamlayan uzmanlar,  soyağacı sorgulama ekranını yeniden hizmete açtı. Sistemin dün gece saatlerinde açılmasıyla birlikte bu sabah 07.45'e kadar 8 milyon 141 bin 756 kişinin sorgulama yaptığı açıklandı.

e-DEVLET SOYAĞACI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama hizmetini kullanmak için ilk olarak e-Devlet sistemine giriş yapmak gerekiyor.

e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra ekrana gelen arama kutucuğuna "Alt-Üst Soy Bilgisi" yazmak yeterli olacaktır. Ardından açılan sayfada sistem soy bilginizi hazırlayacak ve bu ekranda biraz beklemeniz gerekecektir.

Ardından ikinci aşamada "Yeni Belge Oluştur" butonuna bastıktan sonra sistem soy bilginiz için belge oluşturmaya başlayacak ve işlem bittiğinde karşınıza sunacaktır. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cinsel saldırıdan yargılanan özel harekatçı polise beraat

SONRAKİ HABER

Ege’de bir yılda bin 462 gözaltı, 278 tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...