10 Nisan 2018 08:33
Son Güncellenme Tarihi: 10 Nisan 2018 12:33

Özgürlükçü Demokrasi’nin 3 editörü ve 1 çalışanı tutuklandı

El konulan Özgürlükçü Demokrasi'nin 3 editörü ve 1 çalışanı 'örgüt üyeliğinden' tutuklandı. Gazetenin 3 çalışanı ise serbest bırakıldı.

Paylaş

Kayyım atanan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin 7 gün önce gözaltına alınan çalışanları Mehmet Ali Çelebi, Reyhan Hacıoğlu ve Hicran Urun ile gazete çalışanı Pınar Tarlak “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanırken Ramazan Sola adli kontrolle serbest bırakıldı. 

Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi ve gazetenin basıldığı Gün Matbaacılık’a kayyım atanmasının ardından yürütülen soruşturma kapsamında 4 Nisan’da göz altına alınan 7 editör ve çalışan İstanbul Adliyesi’ne çıkarıldı. Emniyet sorguları önceki gün tamamlanan 7 çalışandan editörler Mehmet Ali Çelebi, Reyhan Hacıoğlu ve Hicran Urun ile çalışanlar Pınar Tarlak ve Ramazan Sola savcılık sorguları yapılmaksızın tutuklama talebiyle İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Gazetenin çalışanlarından Nedim Demirkıran ile eski çalışanı Mehmet Beyazit ise adli kontrol talebiyle savcılıktan serbest bırakıldı. 

‘ÖRGÜTÜN YAYIN ORGANI’ SUÇLAMASI

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, sorgularının ardından editörler Mehmet Ali Çelebi, Reyhan Hacıoğlu ve Hicran Urun ile gazete çalışanı Pınar Tarlak’ın “örgüt üyeliği” iddiası ile tutuklanmasına karar verirken Ramazan Sola’yı adli kontrolle serbest bıraktı. Hakimlik kararında, Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin “Terör örgütü PKK/KCK’nin yayın organı” olarak değerlendirdi. Kararında gazetenin “örgütün propaganda aracı olarak süreklilik arz edecek şekilde çıkarıldığını” değerlendiren hakimlik, editörler Çelebi, Hacıoğlu ve Urun’u, “basın faaliyeti adı altında silahlı terör örgütünün amaç ve hedefleri doğrultusunda faaliyet yürütmekle” suçladı.  
 

22 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Gün Matbaacılık’ın sahibi Kasım Zengin'in de olduğu 20 kişi ve Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar ile Sorumlu Yazıişleri Müdürü İshak Yasul, “Örgüt üyesi olmak”, “Örgüt propagandası yapmak” ile “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla çıkarıldıkları sulh ceza hakimlikleri tarafından tutuklanmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim Katliamı'nın 30. ayında barış ve adalet sözü

SONRAKİ HABER

AYM’den hak ihlali kararı: Hukuka aykırı delille mahkumiyet olmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...