04 Nisan 2018 05:35

Özgürlükçü Demokrasi çalışanlarının evlerine polis baskını ve gözaltı

Kayyım atanan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin çalışanlarının evlerine gece saatlerinde yapılan polis baskınında 7 gazeteci gözaltına alındı.

Paylaş

İstanbul'da geçtiğimiz hafta düzenlenen baskın düzenlenerek kayyım atanan ve 25 çalışanı gözaltına alınan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve Gün Matbaacılık'a yönelik operasyon sürüyor.

Devam eden operasyonlarda dün gece de bazı gazete çalışanlarının evlerine özel harekat ve güvenlik şube polisleri tarafından baskın yapıldı.

Gece saat 00.00 ile 03.00 saatleri arasında yapılan baskınlarda edinilen bilgilere göre, şu ana kadar gazetenin editörleri Mehmet Ali Çelebi, Reyhan Hacıoğlu ve Hicran Ürün ve çalışanlar Pınar Tarlak, Ramazan Sola ve Nedim Demirkıran ile gazetenin eski çalışanlarından Mehmet Beyazit gözaltına alındı

Gözaltı gerekçelerine ilişkin bilgi verilmezken polisler tarafından soruşturmada “gizlilik” kararı olduğu belirtildi.

Gazetecilerin adreslerinde yapılan aramalar sırasında polislerin cinsiyetçi söylemlerde bulunduğu ve evlerde bulunan birçok eşyaya el koyduğu öğrenildi.

Gazetenin editörlerinden Reyhan Hacıoğlu'nun kaldığı evde yapılan aramada, haber takibi sırasında kullanılan gaz maskesi, Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin kimi sayıları, kitap, mektup ve fotoğraflara el konulduğu belirtildi.  
 

Gözaltına alınanlara ilişkin 24 saat "kısıtlılık" kararı bulunuyor. Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'ne götürüldü. Soruşturma kapsamında 7 kişi hakkında daha gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

37. İstanbul Film Festivali başlıyor

SONRAKİ HABER

IŞİD'in 'Hawala Ofisi'nden servet çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...