07 Mart 2018 21:14

Meclis'te HDP ve AKP'liler arasında Afrin gerginliği

Meclis'te AKP ile HDP’liler arasında Afrin gerginliği yaşandı. Kavgada 3 vekil hafif şekilde yaralandı.

Paylaş

Meclis Genel Kurulunda Afrin operasyonunu eleştiren HDP milletvekilleri AKP’lilerin saldırısına maruz kaldı. HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, TBMM Genel Kuruluna ara verildiği sırada AKP’li vekillerce darp edildi ve sol omuz kürek kemiği kırıldı. Toğrul’a 45 günlük rapor verildi.

Meclis Genel Kurulunda teşvik torba tasarısının görüşmeleri sırasında HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul’un askerin Afrin’de ‘etnik temizlik’ yaptığı iddiası üzerine AKP Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Toğrul’un üzerine yürüyerek, “Asker ülkesi için savaşıyor, sivil öldürülüyorsa onu sizin PKK’lılarınız yapıyor, bu kürsüden böyle bir şey söyleyemezsiniz, bu sözlerinizden ötürü sizi kınıyorum” dedi. Toğrul ile Şahin arasındaki sözlü tartışma kavgaya dönüştü. HDP’li Müslüm Doğan ve Toğrul ile AKP’li İbrahim Aydemir aldıkları darbeler nedeniyle hafif şekilde yaralandı. 

KADIN VEKİLLERE: ADAM OLACAKSINIZ

HDP Grup Başkan Vekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Meral Danış Beştaş’ın saldırıya tepki göstermesi üzerine ikinci kez tartışma yaşandı. AKP’li Mehmet Uğur Dilipak’ın, sert tepki gösterdiği HDP’li kadın vekillerine, “Adam olacaksınız” diye bağırdığı duyuldu. Kerestecioğlu, “Hayır adam değil kadın olacağız, siz de bu söyleme alışacaksınız” diye tepki gösterdi.

TOĞRUL 45 GÜNLÜK RAPOR ALDI 

Meclis Genel Kurulunda yaşanan Afrin tartışmasında AKP’lilerin saldırısına uğrayan Mahmut Toğrul’a 45 günlük iş göremez raporu verildi. 

YAŞAM HAKKINA SALDIRI!

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Meclis Genel Kurulundaki konuşmasının ardından AKP milletvekilleri tarafından darbedilmesine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. HDP milletvekillerinin de katılımıyla gerçekleşen toplantıda Mahmut Toğrul, Genel Kurul’da yaşananın söze karşı linç girişimi olduğunu söyledi.

Toğrul şöyle konuştu: “Afrin’le ilgili hükümetin söylediğini söylemek zorunda değiliz. Biz savaşa karşıyız. Orada yoksul askerlerin de öldüğünü açıkça söylemişim. Bakın ne demişim: ‘İktidarını sürdürmek isteyenler sebebiyle her iki taraftan da gencecik insanlar hayatlarını kaybediyor. Sadece bir seferde olmak üzere Keltepe bölgesinde 8 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun hayatını yitirmesi, onlarcasının yaralanması bu savaşın görünen sonuçlarından sadece bir tanesidir. Bu bir tarafı suçlamak değil. Her iki taraftan da hem yoksul Türkiye halklarının çocuklarının hem de sivillerin yaşamının tehlike altında olduğunu söylemişiz. Bunu sadece biz de söylememişiz, ben Uluslararası Af Örgütü’nün raporunu dillendirdim. Yaşanan linçtir, yaşam hakkımıza saldırıdır. Öteden beri süregelen ötekileştirme, terörize etme davranışının sonucudur. 

Toğrul sağlık durumuna ilişkin de şu bilgiyi verdi. “Olaydan hemen sonra, ciddi darp edildikten sonra önce revire, sonra hastaneye gittim. Kürek kemiğimde kırık var, 45 gün rapor aldım. Baldırda, gözde de darp izleri var. Doktor raporuyla sabit. Yaşanan linç girişimiydi. Biz sadece kendimizi korumak istedik. Sonuç. Bir omuz kırığı ve çokça darp izi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BM Güvenlik Konseyi, Suriye'deki ateşkes kararını tekrarladı

SONRAKİ HABER

BM: Türkiye'de insan haklarının durumu kötüleşiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...