05 Ocak 2018 20:06
Son Güncellenme Tarihi: 06 Ocak 2018 09:54

Cenk Tosun Everton formasıyla imzayı attı

Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Cenk Tosun kendisini 4.5 yıllığına Everton'a bağlayan sözleşmeye imzayı attı. 

Paylaş

Beşiktaş'ın yıldızı Cenk Tosun'un Everton'a transferi resmen gerçekleşti. Kulüp, Cenk'in videosunu sosyal medyadan paylaşarak transferi duyurdu. Golcü oyuncu için 4.5 yıllığına anlaşan Beşiktaş ise Everton'dan 22 milyon avro alacak.

‘EVERTON İÇİN İYİ BİR OYUNCUYUM’

İmzanın ardından kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan golcü oyuncu, "Burada olduğum için çok mutluyum. Everton forması giyeceğim için çok heyecanlıyım. Everton harika bir kulüp ve büyük bir geçmişi ve büyük bir kültürü var. Taraftarlara kendimi göstermek için sabırsızlanıyorum. Tüm yeteneklerimi göstereceğim. Herkese nasıl bir oyuncu olduğumu göstereceğim. Everton için iyi bir oyuncu olduğuma inanıyorum" dedi.

İngiltere Ligi'nin sert bir lig olduğunu söyleyen Cenk, "Fiziksel gücüm bana yardımcı olacak. Ayrıca iki ayağımı da aynı kalitede kullanabiliyorum ve iyi bir golcü olduğumu düşünüyorum" diye konuştu.

‘ALLARDYCE BENİ ÇOK İSTEDİ’

Yeni takım arkadaşlarıyla çalışmak için sabırsızlandığını belirten Cenk Tosun, "Çok önemli isimler var, Wayne Rooney gibi. Onlarla oynayacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Onlardan çok şey öğreneceğim. Çok yaratıcı isimler var, benim gol atmamda bana çok yardımcı olacaklar. Herkesi tanıyorum, çünkü Everton'ın maçlarını Türkiye'de de takip ediyordum. Umarım bana birçok asist yapacaklar" ifadelerini kullandı.

Cenk, Everton Teknik Direktörü Sam Allardyce'ın kendisini çok istediğini belirterek, "Sam Allardyce ve kulüp yönetimi beni çok istedi, bu yüzden buradayım. Allardyce kararımı vermemde büyük bir etken. Bana, beni çok istediğini söyledi ve bunu hissettirdi" dedi.

Teknik direktör Allardyce ise, "Cenk, Türkiye'nin 1 numaralı santforu. Şampiyonlar Ligi'nde ve Türkiye Ligi'nde birçok gol kaydetti. Çok yönlü bir golcü. İki ayağını da kullanabiliyor. Ceza sahasında havadan ve yerden çok etkili. İyi boşluklar yakalayabiliyor" diye konuştu.

Sam Allardyce
Everton Teknik Direktörü Sam Allardyce

BEŞİKTAŞ DA KAP'A BİLDİRDİ

Beşiktaş, Cenk Tosun'un transferi konusunda Everton ile görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Siyah beyazlı kulüpten, KAP'a yapılan açıklamada, "Cenk Tosun'un transferi konusunda Everton kulübü ile görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

‘MERAK ETMEYİN, ONA ÇOK İYİ BAKACAĞIZ’

Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan Cenk Tosun, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Beşiktaş'ın "Yaşadığımız unutulmaz" başlıklı veda videosuna, Everton resmi hesabından yanıt geldi. İngiliz kulübünün resmi sosyal medya hesabı Türkçe olarak, "Everton'a hoş geldin Tosun Paşa. Hiç merak etmeyin, ona burada çok iyi bakacağız" mesajını ve Cenk Tosun'un "Herkese merhabalar, destekleriniz için teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra Everton'ı desteklersiniz" sözlerini söylediği videosunu paylaştı.

‘TOSUN PAŞA SİZE EMANET’

Beşiktaş Kulübü'nün resmi hesabı ise yanıt olarak, "Biz ona gözümüz gibi baktık, bundan sonra Tosun Paşamız size emanet" notunu düştü. 

CENK TOSUN'A TEBRİK MESAJI YAĞDI

Everton'a transfer olan Cenk Tosun'a birçok isimden tebrik mesajı geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, futbol direktörü Ali Naibi, oyuncu Ryan Babel, Cleveland Cavaliers'ta forma giyen milli basketbolcu Cedi Osman, eski Beşiktaşlı oyuncu Demba Ba, milli futbolcu Arda Turan ve daha birçok isim, Cenk Tosun için tebrik mesajı paylaştı.

Bakan  Bak, "Daha şimdiden bayrağımızı dalgalandırdın, Yolun açık olsun evlat" derken, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Yeni kulübün hayırlı, yolun açık olsun. Burası her zaman senin yuvan ve sen her zaman ailemizin parçasısın Cenk'im" diye yazdı. Cenk'in Beşiktaş'taki yakın arkadaşlarından Ryan Babel, "Adamsın" diyerek bir video paylaşımında bulunurken, Beşiktaş Futbol Direktörü Ali Naibi, "Bu arma için yaptıkların hiçbir zaman unutulmaz. Çocukluk hayallerine kavuştun, yüzün hep gülsün" mesajını paylaştı.

Cleveland Cavaliers'ta forma giyen milli basketbolcu Cedi Osman, "Paşa dediğin sert bakışlı, dik, mağrur, yiğit, atılgandır, gözleri ateş saçar, vurduğu gol olur! Yolun açık olsun Cenk Tosun" notunu düşerken, Milli futbolcu Arda Turan, "Yolun açık olsun hakiki Tosun Paşa", Demba Ba ise, "Tebrikler. Sana öğrettiğim hareketleri hatırla, onlara ihtiyacın olacak. Maşallah" paylaşımında bulundu.

Cenk Tosun
Cenk Tosun Everton formasıyla

TÜRKİYE’DEN GİDEN 16’NCI FUTBOLCU

Cenk Tosun, İngiltere Premier Lig'de forma giyecek 16'ncı, direk Süper Lig'den Premier Lig'e transfer olan ise 6'ncı Türkiyeli futbolcu olacak.

EN ÇOK FORMA GİYEN İSİM MUSTAFA İZZET

Premier Lig'de en çok forma giyen Türkiyeli isimler ise, Leicester City ve Birmingham City formalarıyla 248 karşılaşmaya çıkan Mustafa İzzet ve Blackburn Rovers ile 233 kez sahaya çıkan Tugay Kerimoğlu oldu. Mustafa, 34 gol 2 asistlik bir katkı verirken, Tugay, 11 gol 3 asistlik performans gösterdi. En az forma giyen isimler ise Blackburn Rovers formasını 1 kez sırtına geçirebilen Yıldıray Baştürk, Bolton Wanderers formasını 2 defa terleten Bülent Akın oldu.

PREMIER LİG'DE FUTBOL OYNAYANLAR

Mustafa İzzet (Leicester City, Birmingham City)

Tugay Kerimoğlu (Blackburn Rovers)

Hakan Ünsal (Blackburn Rovers)

Yıldıray Baştürk (Blackburn Rovers)

Tuncay Şanlı (Middlesbrough, Bolton Wanderers, Stoke City)

Alpay Özalan (Aston Villa)

Emre Belözoğlu (Newcastle United)

Nuri Şahin (Liverpool)

Colin Kazım Richards (Sheffield United)

Bülent Akın (Bolton Wanderers)

Kerim Frei (Fulham)

Jem Paul Karacan (Reading)

Gökhan Töre (West Ham United)

Oğuzhan Özyakup (Arsenal)

(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yaralı halde hastane bahçesine bırakılan trans kadın öldü

SONRAKİ HABER

İstanbul'da 4 kadına tecavüz eden şahıs yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...