09 Aralık 2017 11:06

200 tanınmış aydından ‘Deniz Yücel’e özgürlük’ çağrısı

#FreeDeniz inisiyatifi'nin çalışması sonucunda 200 tanınmış yazar, sanatçı, gazeteci, ve sinema yönetmeni, Deniz Yücel’in serbest bırakılmasını istedi

Paylaş

#FreeDeniz inisiyatifi tarafından başlatılan çalışma sonucunda 200 tanınmış yazar, sanatçı, gazeteci, ve sinema yönetmeni, Deniz Yücel’in serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

286 gündür, iddianamesi dahi hazırlanmadan cezaevinde tutulan Die Welt Gazetesi Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel için Almanya’dan bir kez daha güçlü bir çağrı geldi. #FreeDeniz inisiyatifi tarafından başlatılan çalışma sonucunda 200 tanınmış yazar, sanatçı, gazeteci, sinema yönetmeni, Deniz Yücel’in derhal serbest bırakılması için çağrıda bulundu. Çağrı dün Alman gazetelerinde ilan olarak da yayımlandı.

5 NOBEL ÖDÜLLÜ YAZAR DA ÇAĞRICILAR ARASINDA

Deniz Yücel’e özgürlük çağrısı yapanlar arasında Nobel Edebiyat ödülü sahipleri  Herta Müller, Orhan Pamuk, Swetlana Alexijewitsch, Elfriede Jelinek ve J.M. Coetzee de bulunuyor. Ayrıca U2 Müzik Grubunun Solisti Bono, Rock müziğin önemli temsilcilerinden Sting, Almanya’dan “Toten Hosen” grubu, Film Yönetmenleri  Wim Wenders, Volker Schlöndorff ve Fatih Akin da bulunuyor. Ayrıca Almanya’nın Tanınmış Gazetecileri Maybrit Illner, Anne Will ve Jan Böhmermann de çağrıya imza atanlar arasında.

‘DENİZ ÖZGÜR OLANA KADAR...’

Deniz Yücel’in tutuklanmasına tepki gösteren  Der Spiegel, Stern, Zeit, Bild, Bild am Sonntag, Süddeutschen Zeitung, Tagesspiegel, Taz, Frankfurter Allgemeinen Zeitung gibi gazete ve dergilerin yayın yönetmenleri de imza attı. 

#FreeDeniz inisiyatifinden İmran Ayata yaptığı açıklamada, “Deniz özgür olana kadar sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Son eylemimiz, özgürlüğüne kavuştuğunda büyük bir şenlik düzenlemek olacaktır” dedi. 

YÜCEL’İN HÜCRE KROKİSİ DİE WELT’İN ZEMİNİNE ÇİZİLDİ

27 Şubat 2017’den beri Silivri Cezaevinde tek kişilik bir hücrede tutulan Deniz Yücel’in tutukluluk koşulları geçen hafta yumuşatılmıştı. Yücel’e diğer tutuklularla görüşme imkanı sağlanmıştı. Deniz Yücel hakkında henüz hazırlanmış bir iddianame ise yok. Bu nedenle ne zaman mahkeme karşısına çıkarılacağı da bilinmiyor.

Öte yandan Deniz Yücel tutukluluğunun 300. gününde yayınlanmak üzere Die Welt gazetesine uzun bir mektup gönderdi. Durumu ve kaldığı hücre hakkında bilgi veren Yücel, kendisine mektup gönderen pek çok kişiye ismiyle teşekkür etti.

Die Welt gazetesi de Deniz Yücel’in gönderdiği hücre krokisini, gazetenin yazı işleri salonunda zemine çizdi. (MEDYA SERVİSİ)

Deniz Yücel
 

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri, Hüseyin Taşkaya’nın akıbetini sordu

SONRAKİ HABER

Balçova'da edebiyat söyleşisi yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...