08 Aralık 2017 12:41

Okmeydanı hastanesinde yaşanan işten atma protesto edildi

Okmeydanı Hastanesinde DİSK’e bağlı Dev Turizm-İş’e üye olan bir kadın işçinin işten atılması Dev Turizm-İş, Genel-İş SES tarafından protesto edildi.

Paylaş

Okmeydanı Hastanesinde DİSK’e bağlı Dev Turizm-İş’e üye olan bir kadın işçinin işten atılması DİSK’e bağlı Dev Turizm-İş, Genel-İş ile KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından protesto edildi. Hastane bahçesinde bir araya gelen sağlık emekçileri “Usulsüz işten atmalara son” pankartı açtı. Basın açıklaması sırasında sık sık “ Zafer direnen emekçinin olacak”, “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları atıldı.

İŞTEN ATMA TÜM İŞÇİLERE BİR TEHDİT

Ortak açıklamayı Dev Turizm-İş Marmara Şube Yöneticisi Cengiz Külah yaptı. Ayfer Dişkaya’nın işine taşeron firma tarafından usulsüz bir şekilde son verildiğini söyleyen Külah, “İşten çıkarıldığına dair ne bir ihtar çekilmiş ne de bir yasal bildirim yapılmıştır. Arkadaşımızın durumuyla ilgili de ne taşeron firma ne de hastane yönetiminden muhatap bulamamaktayız. Buna rağmen işini yerine getirmesi engellenen arkadaşımızın, işine geri dönmesi için buradayız” dedi. Külah şöyle konuştu: “Taşerona kadro müjdesi verenlere bir de bu yaşadıklarımızı hatırlatmak isteriz. Bizler hastanenin yemekhanesindeki görevlerini titizlikle yerine getiren ancak buna rağmen hakaret azarlama ve işten atılma tehditlerine maruz kalan emekçileriz. DİSK’e üye olduktan sonra yetki alan sendikamız Dev Turizm İş ile birlikte insanca çalışma ve yaşama koşullarına kavuşmak için mücadele veriyoruz. Ancak Ayfer arkadaşımızın işten çıkarılmasıyla görüyoruz ki bu tehditler sendikalı, toplusözleşmeli çalışmak için mücadele veren bizlere yönelik. Toplusözleşmemizin yapıldığı esnada yaşadığımız bu olay bizlere bunu bir kez daha göstermiştir.”

ÖRGÜTLÜ MÜCADELE İLE KAZANAN İŞÇİ OLUR

Dev Turizm-İş Sendikası adına konuşan Marmara Şube Başkanı Turgay Özdemir, Okmeydanı hastanesinde yeni örgütlendiklerini ifade ederek, “Ülkenin içinden geçtiği koşullarda taşerona kadro müjdelendiği bu günlerde yaşadığımız işten çıkarma olayı sendikal mücadelemize dönüktür. Örgütlü mücadele ile kazanım elde edeceğiz. Bugün gördük ki bu hastanedeki tüm sendikalar sanki tek sendikaymış gibi mücadele ettikçe kazanan biz işçiler olur” dedi.

VAATLER GERÇEKLERİ GÖSTERMİYOR

SES İşyeri Temsilcisi Fadime Kavak, “Hastanede çalışan sağlık emekçileri olarak yemekhane hizmetlerinde çalışan arkadaşımızın işten atılması kabul edilemez. Taşerona kadro vereceğiz diyenlerin sundukları pembe balon gerçekleri hiç karşılamıyor” dedi. 7 gün 24 saat hizmet üreten iş kolunda çalışmanın yeterince zor olduğunu dile getiren Kavak şöyle devam etti: “Taşeron firmaların iktidar gücünü arkasına alarak ortaya attığı tehditlerin cevap bulmayacağını örgütlü gücümüzle göstermek istiyoruz. Ayrıca asgari ücretin görüşüldüğü bu günlerde zaten fedakarca çalışan biz emekçilerden beklenen fedakarlığı kabul etmiyoruz. Arkadaşımız işe alınana kadar konunun takipçisi olacağız.” Genel-İş adına konuşan Fatma Deringöl, “İşten atılan arkadaşımız işine dönene kadar Genel-İş olarak takipçi olacağız” dedi.

TAŞERON GÜVENCESİZLİKTİR

Açıklamaya destek veren DİSK/Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Levent Gökçek, işten atılan Ayfer Dişkaya’nın çocuğu hasta olduğu için izin istemesi nedeni ile işten atılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Taşerona kadroyu dillerinden düşürmeyenlerin yalanlarına karnımız tok. Taşeron çalışma bu örnekte de görüldüğü gibi güvencesizliktir. Taşeron yasaklanmalıdır” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de öğrenci servisi ile taksi çarpıştı: 16 öğrenci yara

SONRAKİ HABER

Senoz halkı 15. kez mahkeme kapısında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa