25 Kasım 2017 19:24

Kız kardeşini işkence ile öldüren sanığa 'iyi hal' indirimi

Batman’da kızkardeşi Amine Demirtaş'a 1 hafta boyunca işkence eden, daha sonra da elektrik vererek öldüren sanığa ‘İyi hal indirimi’ uygulandı.

Paylaş

Felat BOZARSLAN

Batman'da, erkeklerle telefonla görüştüğünü öne sürdüğü kız kardeşi 16 yaşındaki Amine Demirtaş'a 1 hafta boyunca pense, tahta ve plastik sopalarla işkence eden, daha sonra vücuduna su döküp, elektrik vererek öldüren 29 yaşındaki Kasım Demirtaş'ın 'Eziyet çektirerek kardeşi kasten öldürme' suçundan yargılanması tamamlandı. Kasım Demirtaş'ı önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası veren Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın yargılama sürecindeki davranışları ve gösterdiği pişmanlığı 'iyi hal' nedeni sayarak, cezayı ömür boyu hapis cezasına indirdi.

Aynı dosyada yargılanan anne Adalet ve baba Mehmet Mahsum Demirtaş'ın ise beraatlerine karar verildi. Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu karara karşı Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'ne istinaf başvurusu yaptı.

Kasım Demirtaş'ın tutuklu, Adalet ve Mehmet Masum Demirtaş'ın tutuksuz yargılaması Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. İlk duruşmada, Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Aile ve Sosyal Politakalar Bakanlığı ile Türkiye Barolar Birliği'nin davaya katılım talepleri kabul edildi. İfadesinde kardeşini dövdüğünü kabul eden Kasım Demirtaş, şunları söyledi:

"Kardeşimi canavarca hisle öldürmedim. Facebook hesabıma kardeşimle ilgili mesaj geliyordu. Kardeşime telefon kullanıp kullanmadığını sordum. Sürekli evden kaçıyordu, psikolojisi bozuktu. Mesajlarda kardeşimin başkalarıyla ilişkiye girdiğini söylüyorlardı. Kardeş katili değilim. Mesajlar psikolojimi bozdu. Amine'ye telefon kullandığını bildiğimi söyledim. Kendisine karışamayacağımı söyledi. Amine kapalı olmasına rağmen bana gönderilen mesajlarda açık saçık fotoğraf vardı. Fotoğrafın ona ait olduğunu gördüm. Fotoğraf ve mesajları Amine'ye gösterdim. Yalan söyleyince tokat attım. Hakaret edince sopa ile kalça ve baldırına birkaç dakika vurdum. Kapıyı kilitlemiştim. Sonra yatakların arasından telefonu çıkardı ancak şifresini vermedi. İki tokat atınca şifreyi açtı. Mesaj kutularını şifrelemişti. Şifreleri isteyince hakaret etti. Kapıdan kaçmaya çalışırken kaydı ve yere düştü. Düştükten sonra sesi kesildi. Ayılması için su döktüm. Ayılmayınca prize kablo taktım. Kablonun uçlarını çakmakla yakarak, bakır kısmını ortaya çıkardım. Yanımdaki sopaya bağladım. Ayılması için parmak uçlarına birkaç kez dokundurdum. Kaynakçı olduğum için zarar vermeyeceğini düşündüm. Annem ve eşim Amine'nin elbiselerini değiştirdiler."

‘O ÇOCUKTAN HAYIR GÖRMEDİM’

Anne Adalet Demirtaş ise öldürülen kızının saçkıran hastalığına yakalandığını ve psikolojisinin bozulduğunu ileri sürerek, "Kızım 8 kez evden kaçtı. Oğlum dövmüş. Benim bundan haberim yoktu. Kızımın başka erkeklerle görüştüğünü bilmiyorum. Olay günü eve geldiğimde Amine yerde yatıyordu. Kıyafeti ıslaktı, ısınması için üstünü değiştirdik. Kıyafetini çıkardığımda kollarında morluk vardı. 16 yaşına kadar o çocuktan hayır görmedim" dedi.

Savcılık ifadesinde oğlu Kasım Demirtaş'ın Amine'yi dövdüğünü gördüğünü ve sırtına ve kafasına vurmaması için uyardığını söyleyen baba Mehmet Mahsum Demirtaş ise mahkeme ifadesinde oğluna, kızını dövmesini ya da öldürmesini söylemediğini öne sürdü.

'İYİ HAL' İNDİRİMİ

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Kasım Demirtaş'a, 'Eziyet çektirerek kardeşi karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın yargılama sürecindeki davranışları ve gösterdiği pişmanlığı indirim nedeni sayan mahkeme, 'İyi hal' indirimi uygulayarak cezayı ömür boyu hapis cezasına indirdi. Mahkeme heyeti, anne Adalet ve baba Mehmet Masum Demirtaş'ın ise kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatlerine hükmetti. Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu, kararın yasaya ve usullere aykırı olduğu gerekçesiyle Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'ne istinaf başvurusu yaptı. (Batman/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron ile telefonda görüştü

SONRAKİ HABER

9 aylık bebek asansör boşluğuna düşerek hayatın kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...