Taner Yıldız: Kemal Uzan 2003 yılında beni tehdit etti

Katıldığı bir etkinlikte konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, 2003 yılında Kemal Uzan'ın kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.

23 Kasım 2017 16:46
Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Gaziantep Üniversitesinde katıldığı konferansta, 2003 yılında Kemal Uzan tarafından tehdit edildiğini iddia etti.

Doğan Haber Ajansında yer alan habere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Gaziantep Üniversitesinde katıldığı konferansta yaptığı konuşmada, TMSF tarafından el konulan Rumeli Holding Yönetim Kurulunun Başkanı olan Kemal Uzan tarafından tehdit edildiğini öne sürdü.

Yıldız, Kemal Uzan'ın Mart 2003'te kendisinden randevu istediğini belirterek "Başta konuşmasına nazik ve kibar bir üslup ile başladı. Namaz ve abdestten bahsetti. Daha sonra konuşma ilerledikçe Uzan'ın üslubu değişti ve sertleşmeye başladı. 'Siz bizim bazı işlerimize mani olmaya başlamışsınız' dedi. Biz de 'Kanun neyse odur; senin benim işim yok, kanun vardır' dedik. 'Biz hancıyız, siz yolcu, çok milletvekili, çok siyasetçi gördük. Bize hep böyle baştan derler, sonra pes ederler. O yüzden sen akıllı birine benziyorsun, gençsin de, istikbalin de parlak görülüyor. Bence dikkat etsen iyi olur' dedi. Ben de 'Üslubunuz hemen değişti. Ben sizin yaşınız ile ilgili ciddi tedirginlik sahibiyim. Sağlığınızdan da sıkıntılıyım dedim' ifadelerini kullandı.

Taner Yıldız, bu konuşma üzerine Kemal Uzan'ın kendisine "Beni tehdit mi ediyorsun?" sorusunu yönelttiğini, kendisinin de "Hayır" cevabını verdiğini sözlerine ekledi.

KEMAL UZAN KİMDİR?

Boşnak asıllı iş adamı olan Kemal Uzan, TMSF tarafından el konulana dek Rumeli Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı idi. Türkiye'nin mal varlığı en büyük kişilerinden olan Uzan, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ve iş adamı Hakan Uzan'ın da babası. Uzan'ın birçok sektörde faaliyet gösteren şirketleri vardı. Şirketlerin yönetiminin önemli bir kısmı oğulları Cem Uzan ve Hakan Uzan'ın kontrolündeydi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yolculuk esnasında bir şey okurken neden midemiz bulanıyor?

SONRAKİ HABER

'Black Friday'de internetten alışveriş yapacaklar dikkat!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...