14 Kasım 2017 08:01

EEMKON 2017 Kongresi perşembe günü başlıyor

Elektrik Elektronik Mühendisliği Kongresi EEMKON 2017 Perşembe günü Harbiye Askeri Müzesinde başlıyor.

Paylaş

Cem GÜL
İstanbul

 
ELEKTRİK Mühendisleri Odası bu yıl ikincisini düzenleyeceği Elektrik Elektronik Mühendisliği Kongresi EEMKON 2017 Perşembe günü başlıyor. Harbiye Askeri Müzesinde düzenlenecek kongre 18 Kasımda sona erecek.
 
Mühendislik eğitimi, enerji politikaları,  elektronik sanayi uygulamaları, iletişim teknolojileri, elektrik ve kontrol mühendisliği, biyomedikal mühendisliği ile kent ve elektrik konulu yedi ayrı sempozyumun düzenleneceği kongrede, 61 panel-oturum yapılacak. 230 konuşmacının yer alacağı kongrede, iletilen 98 bildirinin, bilim insanlarından oluşan hakem heyetinin onayından geçen 44’ü ve 25 davetli bildiri oturumları da yer alacak.

 

DÜNYA DÖNÜYOR

 

Kongrenin çağrı metninde şu ifadelere yer verildi: “Dünya dönüyor ve o döndükçe bilimsel gelişmeler de neredeyse baş döndürücü bir hızla gündemimize giriyor. Bu gelişmeleri yayın organlarında, bilimsel dergilerde izlemek her zaman yeterli olmuyor. Bu tartışmaları ve gelişmeleri daha da anlamlı kılmak üzere; bilim insanlarını karşı karşıya getirerek onların sadece ilgilendikleri konularla değil, bunları belirleyen, geliştirip zenginleştiren yaşam anlayışlarını da taşıyıp getirecekleri, akla gelebilecek her konuda fikir alışverişinde bulunabilecekleri ve duyarlı kesimlerin izleyici olarak katılımıyla da canlandırılmış platformlar olarak düzenlenen kongrelerin, belirleyici katkısı öne çıkıyor.”

 

ENDÜSTRİ 4.0 DA TARTIŞILACAK

 

EEMKON 2017’de, IBM’nin yapay zeka ürünü olan Watson Türkiye’de ilk defa geniş kesimlere sunulacak. Endüstri 4 0oturumu kapsamında Watson’un çalışması ve algoritmaları tartışılacak. Enerji Politikaları Sempozyumu’nda  Dünyada ve Türkiye’de Enerji Görünümü oturumunda, Viyana Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. GustavResch 2030 yılına kadar Avusturya’da yüzde yüz yenilenebilir elektrik-önkoşulların ve etkilerinin değerlendirilmesi yer alacak. Yenilenebilir Enerji Kaynakları oturumunda ise Danimarka Aalborg Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Henrik Lund, Yüzde Yüz Yenilenebilir Enerji Çözümlerinin Seçimi ve Tasarımında Akıllı Enerji Sistemleri sunumunu yapacak. 

ÖNCEKİ HABER

Nefretin fay hattı

SONRAKİ HABER

IKBY: Federal Mahkemenin referandum kararına saygılıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...