17 Ekim 2017 05:01

Helin Palandöken'in babası: 'Yasa çıkarın' dedim sansürlendi

Okul çıkışı silahla vurularak öldürülen Helin Palandöken'in babası Nihat Palandöken: 'Kadın cinayetleriyle ilgili yasa çıkarın' dedim, sansürlendi

Paylaş

İstanbul Pendik’te okul çıkışı silahla vurularak öldürülen 17 yaşındaki Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken, evlerine taziyeye gelen Başbakan Binali Yıldırım’a söylediği “Kadın cinayetleriyle ilgili yasalar çıkarın. Bu sizin iki saatinizi alır. Her gün bir yasa çıkıyor kadınlarla ilgili yasa neden çıkmasın?​” sözlerinin medyada sansürlendiğini söyledi.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre, Nihat Palandöken gerçek adalet talep ediyor ve “Kadınları öldürüp, çocukları istismar edenlere öyle bir ceza verilmeli ki bir daha yapmaya cesaret edemesinler” diyor.

“Adalet yerini bulmazsa Münevver Karabulut’un ailesi gibi sokak sokak gezip, adaleti arayacağım” diyen Palandöken, Başbakan Binali Yıldırım ile aralarında geçen konuşmanın basında sansürlendiğini belitiyor: “Başbakan’a kadın cinayetleriyle ilgili yasalar çıkarın. Bu sizin iki saatinizi alır. Her gün bir yasa çıkıyor kadınlarla ilgili yasa neden çıkmasın?​’ dedim. Medya sadece Başbakan’ın konuşmalarını verdi. Benim taleplerime yer vermedi…” 

NE OLMUŞTU?

İstanbul Pendik'te 21 yaşındaki Mustafa Yetkin, okul çıkışı 3 öğrencinin üzerine pompalı tüfekle ateş açmış, saldırıda 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken yaşamını yitirmiş, 2 erkek öğrenci de yaralanmıştı. Kaçarken yakalanan Mustafa Yetgin, adliyeye sevk edilmiş ve tutuklanmıştı. Yaşamını yitiren Helin Palandöken'in sosyal medya hesabından, "Gizli bir sapığım var, sokağa çıkmaya korkuyorum" diye yazdığı ortaya çıkmıştı.

Kadınlar, Helin'in öldürülmesi hem vurulduğu yerde hem de yaşadığı Tuzla’da protesto etmiş ve hükümete, “Müftülere nikah yetkisi vereceğinize, kadın cinayetlerini durdurun” çağrısı yapmıştı. 

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Helin'in öldürülmesini Meclis gündemine taşımış ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’ya “Neredeyse her gün bir kadının erkek şiddetine maruz kaldığı ve ne yazık ki yaşamını yitirdiği bir ülke gerçekliğinde Helin’in yaşamını yitirmesinde gerekli önlemleri almadığınız için sorumluluğunuz olduğunu düşünüyor musunuz? Bu konuda bir açıklama yapacak mısınız?​” diye sormuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 17 Ekim 2017 Salı

SONRAKİ HABER

Winston Churchill'in purosunun izmariti 43 bin TL'ye satıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...