15 Ekim 2017 14:02

Kadınlar Helin Palandöken için sokağa çıktı

Silahlı saldırı sonucu öldürülen Helin Palandöken için sokağa çıkan kadınlar 'Müftülere nikah yetkisi vereceğinize, kadın cinayetlerini durdurun' dedi

Paylaş

Pendik’te, okulundan çıkarken silahlı saldırı sonucu öldürülen Helin Palandöken için sokağa çıkan kadınlar hükümete, “Müftülere nikah yetkisi vereceğinize, kadın cinayetlerini durdurun” çağrısı yaptı. 

Helih Palandöken’in öldürülmesi hem vurulduğu yerde hem de yaşadığı Tuzla’nın Aydınlıköyü’nde protesto edildi. 

VURULDUĞU YERE KARANFİL BIRAKILDI

Kadın Meclislerinin çağrısıyla Helin’in vurulduğu noktada buluşan kadınlar, Helin’in vurulduğu noktaya karanfiller bıraktılar. “Meclis müftüye nikah yetkisi vereceğine kadın cinayetlerini durdursun. Helin Palandöken için sessiz kalmıyoruz” pankartını açan kadınlar, sloganlarla kadın cinayetlerini protesto etti. Burada yapılan açıklamada, Meclis’te bu hafta görüşelecek müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarısı hatırlatılarak, hükümetin bununla uğraşması yerine kadın cinayetlerini durdurması gerektiği belirtildi. Açıklamada, Helin’in öldürülmesiyle ilgili sürecin de takip edileceği belirtildi. 

Helin Palandöken eylemi

MÜCADELE EDECEĞİZ

Helin PalandökenHelin için diğer eylem ise yaşadığı Aydınlıköy’de yapıldı. HDP kadın Meclisi’nin çağrısı ile yapılan eyleme, Esenalı Kadın Derneği de destek verdi. Helin Palandöken'in fotoğraflarının yer aldığı “Yaşamak istiyoruz”, “Katledilmek değil, yaşamak istiyoruz” dövizlerini açan kadınlar adına açıklama yapan  Ayşe Özdamar, ”Şiddet ve cinayet kurbanı kadınlara sözümüz olduğu bilinciyle birbirimize daha çok sahip çıkalım ve mücadelemizi yükseltelim" dedi,.

ANNESİ DE ŞİDDET KURBANI

Esenyalı Kadın Derneği Başkanı Adile Doğan ise, Helin'in annesinin de bir erkek şiddetiyle katledildiğine dikkat çekti. Doğan, “Kadın cinayetlerine karşı kılı kıpırdamayanlar hangi akla hizmet müftülerin nikah kıymasını söylüyor” dedi. Erkek egemen sistemin şiddetine karşı mücadele edeceklerini vurgulayan Doğan, “Biz kadınlar her gün sokaktayız, mücadele edeceğiz. Birleşeceğiz” diye konuştu.

SİYASİLERDEN TAZİYE

Helin’in öldürülmesi siyasilerin de gündemindeydi. CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nelin’in babasını telefonla arayarak taziyelerini iletti. Bir açılış için Kartal’da bulunan Başbakan Binali Yıldırım’da aileyi ziyaret ederek başsağlığı diledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Zorla kuzeniyle evlendirildi, ailenin kararıyla öldürüldü!

SONRAKİ HABER

'Türkiye’nin en eski İnsan Hakları Merkezi neden kapatıldı?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...