13 Ekim 2017 14:28

Pendik'te öldürülen Helin, 'Sokağa çıkmaya korkuyorum' demiş

İstanbul Pendik'te Mustafa Yetgin Helin Palandöken'i öldürdü, tutuklandı. Helin Palandöken'in 'Gizli sapığım var' dediği ortaya çıktı.

Paylaş

İstanbul Pendik'te 21 yaşındaki Mustafa Yetkin 3 öğrencinin üzerine pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırıda lise öğrencisi Helin Palandöken yaşamını yitirdi, 2 erkek öğrenci de yaralandı. Kaçarken yakalanan Mustafa Yetgin, adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Yaşamını yitiren Helin Palandöken'in sosyal medya hesabından, "Gizli bir sapığım var, sokağa çıkmaya korkuyorum" diye yazdığı ortaya çıktı. 

Olay saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Pendik Güzelyalı Tren İstasyonu yakınında bir kişi, 3 öğrencinin üzerine ateş açtı. Saldırıda Helin Palandöken hayatını kaybetti. Erkek öğrenciler C.Y. ve  D. M.  ise yaralandı. 21 yaşındaki Mustafa Yetgin, polisten kaçarken yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki bir okula girerek saklandı. Burada bileklerini keserek intihar girişiminde bulunan Mustafa Yetgin, gözaltına alındı. Mustafa Yetgin ve diğer yaralılar hastaneye götürüldü. 

‘SEN BENİM ESKİ ÇIKTIĞIM KIZLA NASIL ÇIKARSIN?​’

Bir görgü tanığı, "Arkadaşlarla buradan geçiyordum. Bir adam söylenip küfür ederek buradan geçiyordu. Bağıra bağıra köprünün oraya kadar çıktı. Ondan sonra okula gitti. Ben de okula gidecektim, bir arabanın içindeki kişiye 'sen benim eski çıktığım kızla nasıl çıkarsın?' dedi. Çocuk da, 'bekle bekle' dedi o anda ona sıktı. O anda kız ellerini yüzüne götürdü, kendini korumaya çalıştı. Oradaki kıza da vurdu, sonra diğer arkadaşlarına vurdu. Pompalı tüfek ile ateş etti" diye konuştu. 

Bir başka görgü tanığı ise, "Kırmızı bir araba durdu ben de yavaşlamak zorunda kaldım. Çocuk elinde pompalı tüfek ile araçtan indi. Genç bir çocuk. Kırmızı araba gitti, başladı buradaki çocuklara sıkmaya başladı. Peşpeşe 3'üne sıktıktan sonra okula doğru gitti. Biz bekledik, kız çocuğuna baya müdahalede bulundular, ambulans 10 dakika sonra geldi" diye konuştu.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Pendik'te 1 kız öğrencinin öldüğü 2 erkek öğrencinin yaralandığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "İstanbul Pendik'te bir okulda öğrenim gören H.P.  isimli kız öğrenci yanında 2 erkek arkadaşı D.M. ve C.Y. ile birlikte okuldan çıkarak Pendik Güzelyalı Metro İstasyonuna geldikleri sırada şüpheli M.Y. tarafından pompalı tüfekle ateş edilmesi sonucu H.P. olay yerinde vefat etmiş yanında bulunan arkadaşları D.M. ve C.Y. ise yaralanmışlardır. Şüpheli M.Y. Olay sonrası yakında bulunan bir okula girerek burada intihar girişiminde bulunmuş ve emniyet görevlileri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Tedavisi sonrası 14.10.2017 günü ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza getirilecektir." denildi. 

TUTUKLANDI

21 yaşındaki Mustafa Yetgin olayın ertesi günü adliyeye sevkedildi. Pendik Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlananan Mustafa Yetgin, daha sonra sağlık kontrolünden geçirildi. Polisin çelik yelek giydirdiği Yetgin, daha sonra Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü. Yetgin, “Tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklandı. Savcılık sorgusunda susma hakkını kullandığı öğrenilen şüpheli Mustafa Yetgin'in, mahkemedeki sorgusunda, "Olayın hala şoku altındayım. Neyi nasıl anlatmam gerektiğini bilemediğim için şu ana kadar ifade veremedim. Helin Palandöken ve o esnada yanında bulunan kişilere av tüfeği ile ateş ettiğimi kabul ediyorum. Bu av tüfeğini internetten satın almıştım. Ateş ettikten sonra da olay yerinden kaçtım. Sonrasında ne olduğunu ve ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kafam çok karışık. Şu an söylediklerimden fazla bir şey anlatabilecek durumda değilim" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

HELİN: SOKAĞA ÇIKMAYA KORKUYORUM

Öte yandan hayatını kaybeden Helin Palandöken'in 18 Eylül'de Twitter hesabında "Gizli bir sapığım var, sokağa çıkmaya korkuyorum" mesajını paylaştığı ortaya çıktı.

HELİN'İ KADINLAR UĞURLADI

Helin'in cenaze töreni Tuzla'daki Aydınlı Cemevinde gerçekleştirildi. Helin'in tabutunu kadınların omuzladığı cenaze töreninde kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine öfke öne çıktı. Cenaze namazının ardından kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için bir basın açıklaması yaptı.

ANNESİNİN YANINA DEFNEDİLDİ

Açıklamanın ardından tekrar kadınlar tarafından taşınan cenaze, Aydınlı Mezarlığı'na götürüldü. Helin Palandöken, 5 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden annesi Saadet Palandöken'in mezarının yanında toprağa verildi.

Helin Palandöken'i kadınlar uğurladı (Fotoğraf: DHA)
Helin'i kadınlar omuzlarında taşıyarak uğurladı

ARKADAŞLARI OLAYI ANLATI

Bu arada cenaze törenine katılan Helin'in arkadaşları olayı anlattı. Olaya şahit olan bir arkadaşı, "Arabadan indi. 'Selam gençler' diye bağırdı. Helin'e 3 kurşun sıktı. İki sefer de Cemil'e sıktı. Havaya ateş açtı, Deniz'e denk geldi" dedi.

Bir arkadaşı ise, "Okula ve dershanesine çiçek yolluyormuş. Helin peşini bırakmasını istiyormuş" dedi. (İstanbul/DHA)

GAZETELER 'KADIN CİNAYETİ' DEMEDİ

Öte yandan Helin Palandöken cinayetini birinci sayfalarına taşıyan çoğu gazete cinsiyetçi bir dil kullandı ve "kadın cinayeti” gerçeğini görmezden geldi.

Cinsiyetçi bir dille haberi gören gazeteler, olayın bir kadın cinayeti olduğu gerçeğini ise görmezden deldi. Bazı gazeteler, katil erkekten “Saplantılı aşık” diye bahsederken bazıları da ölümü “Eski sevgili dehşeti” şeklinde servis etti.

Haber, Akşam gazetesinin birinci sayfasında “Saplantılı aşık okul çıkışı Helin’e kıydı” ifadeleri ile yer alırken Karar ise “Okul önünde kıskançlık dehşeti” başlığını kullandı.

Star gazetesi ise kadın cinayeti haberini “Okul çıkışında sevgili dehşeti” başlığı ile görmeyi terch etti. Takvim, “Takıntılı genç eski aşkını okul yolunda öldürdü, dehşet!” derken, Hürriyet ise haberi “Pendik’te eski sevgili dehşeti” ifadeleri ile birinci sayfasına taşıdı. (MEDYA SERVİSİ)

Gazeteler, Helin'in ölümüne 'Kadın cinayeti' diyemedi
Helin'in ölümünü ilk sayfasına taşıyan birçok gazete olaya 'Kadın cinayeti' demedi

 

ÖNCEKİ HABER

Tarihi hamamın kurşunları, 3. kez çalındı

SONRAKİ HABER

İzmir’de Ayakkabıcılar Sitesinde sayacılar yürüyüş yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...