13 Ekim 2017 14:47

90 işçinin işten atıldığı Şişecam’da eylemler ses getirdi

Kırklareli'deki Şişecam patronu işten attığı işçilerin Eskişehir fabrikasına nakledilebileceğini söyledi.

Paylaş

90 işçinin işten atıldığı Şişecam’da patron yapılan eylemlerin ardından geri adım atarak, dilekçe ile başvuran işçilerin fabrikanın kadro ihtiyacı ve kişinin uygunluğuna da bakılarak Eskişehir fabrikasına nakil edilebileceğini söyledi. 

Fırın kapatma gerekçesiyle 90 işçinin işten atıldığı Kırklareli Paşabahçe Cam fabrikasında Fabrika Müdürü Mehmet Önen imzasıyla  yayınlanan açıklamada, “Fabrikamız D Fırının kapanması dolayısıyla gerçekleşen toplu işçi çıkışı sürecinde iş sözleşmesi feshedilen ve halen izninin kullanmakta olan personelimizden Paşabahçe Eskişehir Fabrikası’na nakil için 17.10.2017 salı günü mesai bitimine kadar İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvuranların talepleri, Paşabahçe Eskişehir Fabrikası’ndaki kadro ihtiyaçları dikkate alınarak ve uygunluğu ölçüsünde değerlendirilecektir” denilerek herkesin işe alınmayacağı konusunda da açık kapı bıraktı. 

Açıklamada Paşabahçe Eskişehir Fabrikasına nakil için başvuran işçilerden talepleri işverenlikçe kabul edilen çalışanlara ayrıca bilgi verileceği söylendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

25 yıl önce aldığı cezadan dolayı zararı karşılanmadı

SONRAKİ HABER

Yarkadaş: AVM ve rezidans için Topkapı'yı katledecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...