15 Eylül 2017 13:31

Sezgin Tanrıkulu'ya ölüm tehdidi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, uçakta ölüm tehdidi aldı. Tehdit eden Akademisyen Burak Doğan kısa süre sonra serbest bırakıldı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Twitter üzerinden “Uçakta Tanrıkulu'nun arkasına oturdum. Boğma teliyle işini bitir, biz sana hapishanede bakarız diyenler fav” şeklinde ölüm tehdidi aldı. Tweet'in atıldığı saatlerde Ankara'dan İstanbul'a uçakla giden Tanrıkulu, Tweet'i atan Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Burak Doğan hakkında şikayetçi oldu. Doğan, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk Hava Yolları’nın TK 2143 sefer sayılı Ankara-İstanbul uçağına bindi. Uçakta arka koltuğunda oturan ve Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Burak Doğan, Tanrıkulu için “Uçakta Sezgin Tanrıkulu’nun arkasına oturdum… Boğma teliyle işini bitir biz sana hapiste bakarız diyenler fav” şeklinde Tweet attı.

Sezgin Tanrıkulu'nun şikayeti üzerine gözaltına alanınan Doğan daha sonra serbest bırakıldı.

AKP iktidarı ve iktidara yakın medya bir süredir Tanrıkulu'yu hedef gösteriyordu. Son olarak Diriliş Postası isimli gazete bugün manşeti üzerinden Tanrıkulu'yu hedef almıştı. Silvan Belediyesi Özel Kalem Müdürü İbrahim İçgil'e düzenlenen saldırıyı Tanrıkulu'ya yıkmaya çalışmıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÇGD, gazetecilere dönük polis saldırısına tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

‘Müfredatla kazanımlarımız yok edilmek isteniyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...