08 Eylül 2017 10:46

Tanrıkulu, KHK yetkisi ile soruşturma açılan ilk vekil oldu

KHK ile milletvekillerine soruşturma açma yetkisi verilen Ankara Cumhuriyet Başsavcısı ilk soruşturmasını CHP'li Tanrıkulu'ya açtı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ya insansız hava araçlarıyla ilgili soruşturma açılmış, gerekçesine ise ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin manevi şahsiyetini aşağılamak’ denilmişti.

Duvar'dan Özlem Akarsu Çelik'in haberine göre, 25 Ağustos Cuma günü çıkarılan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile milletvekillerine seçimler öncesinde ya da sonrasında işlediği suçlardan soruşturma açılabilmesi sağlandı. Bu soruşturma ve kovuşturmayı yapma yetkisi de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve buradaki ağır ceza mahkemesine verildi.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hakkında açılan soruşturmayla ilgili olarak “Güneş balçıkla sıvanmaz” yorumunu yaptı. Tanrıkulu, “O saldırıdan hemen sonra, bana ulaşan yakınlarının verdiği bilgiye göre sivil olan 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Bu bilgiyi sosyal medya hesaplarımdan ısrarla paylaşmamdan rahatsız oldular” dedi.

Tanrıkulu soruşturmanın, Cumhurbaşkanı’nın açıklamasından hemen sonra başlatılmasını ise şu sözlerle değerlendirdi, “Yargının nasıl çalıştığının çok çarpık bir göstergesi. KHK ile bu düzenleme yapıldığında ‘Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Parlamentoya kayyum olarak atandı’ demiştim. Parlamentonun kendisine ilişkin bir düzenlemenin KHK ile yapıldığı bir dönemden geçiyoruz. İlk soruşturma da bana açıldı. Milletvekili bunu konuşamayacaksa neyi konuşacak!”


NE OLMUŞTU ? 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, silahlı insansız hava araçlarıyla ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

CHP'li Tanrıkulu hakkında, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaştığı mesajla devletin insansız silahlı hava araçlarıyla sivil vatandaşları vurup, öldürdüğünü iddia ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin manevi şahsiyetini aşağıladığına dair somut deliller bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ'da 15 bölge, 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi

SONRAKİ HABER

Oregon yangınının umursamaz golfçüleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa