07 Eylül 2017 04:32

Sivil ölümüne tepki gösteren Tanrıkulu yandaşların hedefinde

Hakkari'de silahlı insansız hava aracının saldırısı sonucu yaşanan sivil ölümüne tepki gösteren CHP'li Sezgin Tanrıkulu yandaşların hedefinde.

Paylaş

Hakkari'nin Tale köyünde silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) düzenlenen saldırıda yaşanan sivil ölümüne tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Bakan Berat Albayrak'tan sonra yandaş medyanın da hedefinde.

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı olan Albayrak'ın yönetim kurulu üyesi olduğu Turkuvaz Medya Grubu'na bağlı Sabah gazetesi, sivil ölümüne tepki gösteren Tanrıkulu için "Terörle mücadeleden rahatsız oldu" dedi. Haberde Albayrak'ın Tanrıkulu'ya yönelik "SİHA'ları hedef alarak örgüt sözcülüğüne soyundu" ifadesine de yer verildi.

İktidarın kontrolündeki bir diğer gazete Star da, "PKK'lı alçaklar vuruldu, Tanrıkulu yine isyanda" başlığını kullandı.

Star, "PKK'lı alçaklar vuruldu" derken Sezgin Tanrıkulu ise dün Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'ye Twitter'da Hakkari'de vurulan Musa Tarhan'ın eski AKP il başkanı ve adayının yakını bir sivil olup olmadığını sordu. Canikli'den yanıt gelmedi.

HEDEF GÖSTEREN HABERLER VE AÇIKLAMALAR DEVAM EDİYOR

Sezgin Tanrıkulu'yu hedef gösteren haberler 8 Eylül Cuma günü de devam etti. Sabah gazetesi bu kez Kemal Kılıçdaroğlu'ya yönelerek "PKK ağzını kınayamadı" dedi.

Yeni Şafak, "SİHA vuruyor Tanrıkulu bağırıyor" başlığıyla haberi birinci sayfasına taşırken Star ise "PKK sevici vekile ağzının payı verilmeli" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Ana muhalefet partisinin bu milletvekilini acilen çağırıp ağzının payını vermesi lazım” dedi.

Tanrıkulu ise bu açıklama ve haberlere Twitter'dan yanıt verdi.

Hakkari'de yaşananları ve vurulan sivilleri anlatan Tanrıkulu'nun ifadelerinin tamamı şöyle:

“Dört vatandaş, merkeze 20 km köylerine, gündüz vakti giderler. Hâkkari çıkışında rutin polis kontrolünden geçerler. Köyde, kurbanlık alacak, tarlasına gidecek ve aralarından Mehmet Temel’in annesini, Hâkkari’ye bayram ziyaretine götüreceklerdir. Köy sınırları içinde, yasaklı bölgede olmayan köy çeşmesi Kâni Reş/Siyah Çeşme başında dinlenmek için otururlarken SİHA Heron’la vurulurlar. İsmail Aydın, 43 yaşında, 5 çocuğu var, biri 4 gün önce doğdu. Köyüne arada ot biçmeye, onları toplamaya gidiyor. Şu an ağır yaralı. Musa Tarhan, 54 yaşında, Hakkari’de bulduğu her işte çalışıyor. AK Parti Hâkkari önceki il başkanının akrabası. Şu an yaralı ve gözaltında. İbrahim Sak, devlette Defterdarlık’tan, vergi şefliğinden emekli. 6 çocuklu. Kendi köyüne, her bayram tarlasına giden bir yurttaş. Ölen Mehmet Temel (37) Hâkkari Şehit Selâhattin İlk Öğretim Okulu ve Hâkkari Ağız Diş Hastanesi tesisat işlerini yapıyordu. 3 çocuğu vardı. Milletvekili ve insan olarak, onların sesini duyurmak görevimizdir.”

“Bir kontrol noktasından geçip köylerine gittikten sonra düşman gibi vurulmuşlardır. Eğer bu insanların sesini duyurmaz, acılarına sessiz kalır, telefonu yüzlerine kapatırsak, bu ülke güvenli, terörün bittiği bir ülke mi olur? Bir insanı sırf Kürt diye, terörist yaftasını yapıştırmak, bu kadar önyargılı olmak doğru mudur? BAYRAKTAR SİHA’sı ile vurulduğu belirtilen bu yurttaşlarımızın gerçek kimliği, beni tehdit eden İçişleri Bakanlığı için çok mu önemsiz?​”

“Tehditler, hakaretler, karalama kampanyasına ve alçakça davrananlara rağmen, doğru bildiklerimi söylemeye ve mücadele etmeye devam edeceğim.”

NE OLMUŞTU?

Hakkari'de 1 Eylül'de silahlı insansız hava aracıyla gerçekleştirilen saldırıda 1 sivil yaşamını yitirmiş 3 sivil de yaralanmıştı. Valilikten konuya dair yapılan açıklamada vurulan sivillerin "iş birlikçi" olduğu iddia edilmişti.

Saldırıyı gerçekleştiren SİHA'ları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir başka damadı Selçuk Bayraktar'ın şirketi üretiyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aeroflot hosteslerinin 'büyük beden' zaferi

SONRAKİ HABER

Cumhuriyet'in Hayati Yazıcı haberlerine erişim engeli!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...