15 Eylül 2017 05:53

Star'da Kekeç-Taşgetiren atışması sürüyor

Star'da köşe yazarları Ahmet Kekeç'le Ahmet Taşgetiren'in polemiği devam ediyor. İkilinin yazılarında birbirlerinden bahsetmedikleri gün yok gibi.

Paylaş

İktidara yakınlığıyla bilinen Star gazetesinde Ahmet Kekeç'le Ahmet Taşgetiren arasındaki polemik birden fazla konuda devam ediyor.

Kekeç, bugün Ahmet Taşgetiren'in dün 'FETÖ' davasında Eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in ifadesinden yola çıkarak "Kral var mı? Kral kim?" başlıklı yazısına yanıt verdi.

Taşgetiren dünkü yazısında "Sönmezateş, henüz ortaya çıkmayan ve “Darbe emrini veren” bir “Kral”dan söz etmektedir. Bundan, şu ana kadar dava konusu olan sanıklardan başka birisinin kastedildiği sonucu çıkmaktadır. Sönmezateş, kendisinin “darbeci” olduğunu gizlemiyor ama “gizlenen birileri var” diyor.

Burada sorulacak soru şu:

- Acaba devlet “Kral”ı biliyor mu? Şayet “Kral” biliniyorsa, tabii hemen ardından “Neden o kişi ve “gölgede olanlar” dava konusu olmadı?​” diye başlayan başka sorular sökün edecektir. Eğer “Gölgede” kalan birileri varsa ve onlar bir şekilde “Darbe” sürecinde yol almışlarsa, “Darbe” damarı henüz kurutulmamış demektir." demişti.

Ahmet Kekeç ise bu yazıya "Star yazarı ‘kontrollü darbe’ diyecek de, diyemiyor mu?" başlığıyla yanıt verdi. Kekeç, "Star yazarı bu işi neden bu kadar ciddiye aldı? Ciddiye alması gerekli konular (örneğin iddianameler) ortada dururken, neden “Kral kim?​” diye nafile bir sorunun peşine düştü? Her işi halletti, şimdi de Kralı mı arıyor? Kral, belli ki, savunma stratejisinin bir parçası. Kral bulunmadığı sürece, FETÖ’nün “kontrollü darbe” iddiası geçerliliğini koruyacak. Star yazarı ne demeye çalışıyor da, diyemiyor?" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ahmet Taşgetiren de bugünkü yazısının bir bölümünde, Kekeç'in dün kendisine yanıt olarak yazdığı 'Kol saati, öyle mi?' makalesine yanıt verdi.

Taşgetiren, "İçine sindirebilene diyecek bir şeyim yok. Hazım için soda bile içebilirler. Benim dediğim sadece “milli mesele” ile “kol saati” birbirinden ayrılsın, yüreklere yük olmasın meselesidir" dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Ligi'nde ilk maçlar oynandı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...