12 Eylül 2017 04:59

Muheysini, Tahrir Şam Heyeti'nden ayrıldı

Suriye'deki önde gelen Selefi liderlerden Suudi Arabistanlı Abdullah Muheysini, Tahrir Şam Heyeti'nden ayrıldığını açıkladı.

Paylaş

El Kaide'nin Suriye'deki şemsiye örgütü Tahrir Şam Heyeti içerisinde yer alan Abdullah Muheysini ve Muhlis Ulyani, gruptan ayrıldıklarını duyurdu.

Muheysini konuya dair yayımladığı mesajda İdlİb'de Tahrir Şam Heyeti'nin Ahrar Şam'la savaşı sırasında şer'i komitenin çiğnendiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde sızdırılan bir ses kaydında Tahrir Şam Heyeti İdlib Emiri Ebu Hamza Binniş, Muheysini'nin cihatçılar arasındaki savaş sırasında Tahrir Şam Heyeti üyelerine "Savaşmayın" dediğini hatırlatmış ve böyle bir şey olursa onun esir alınmasını önermişti. Örgütün lideri Ebu Muhammed Cevlani'nin ise "Onu bana bırakın, yalnızca engelleyin" dediği iddia edilmişti.

Muheysini açıklamasında bu ses kaydına değinerek "Tahrir Şam Heyeti'ndeki bazı liderlerin ağzından tehlikeli yönde şeriat taşıyıcılarının açıkça aşağılanmasını içeren ses kayıtları çıktı. Çatlakları düzeltmek için gerekli kalkınmayı içeren ıslahat paketi sunduk ve vaziyetlerin uygun duruma gelmesi halinde Tahrir Şam Heyeti'nde kalacağımızı belirttik. Özellikle güncel meseleler olmak üzere ilim ehlinin rollerine müdahale edildi. Bu yapıda olmamıza rağmen gayelerimizi gerçekleştirmekten aciz olduğumuz kesinleşince Şam sahasındaki tüm mücahitlerle ve tüm guruplarla aramızda muhabbet bağı kalmakla beraber 'Tahrir Şam Heyeti'nden ayrılmamızı ilan etmek gerekli oldu." diyor.

Selefi Suudi din adamının Suriye'de kalması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CHP, Danıştay Başkanı Güngör'ü, Danıştay'a şikayet edecek

SONRAKİ HABER

Sezgin Tanrıkulu olmak ya da olmamak, işte mesele bu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...