09 Haziran 2017 04:47

İdlib'de cihatçılar arasındaki çatışma büyüyor

İdlib'de Abdullah Muheysini'ye yönelik suikast girişimi sonrası, el Kaide, ÖSO 13. Fırka'nın bulunduğu üssü bastı.

Paylaş

Suriye'de cihatçıların kontrolündeki İdlib'de çatışmalar sürüyor. Dün, el Kaide'nin öncülüğündeki Heyet Tahrir'uş Şam, İdlib'in güneyindeki Maarat Numan'da ÖSO 13. Fırka'nın bulunduğu üssü bastı.

Al Masdar'ın haberine göre ÖSO'cu grup, saldırı karşısında hazırlıksız yakalanırken örgütün önde gelen isimleri ve çok sayıda militan öldürüldü. Öldürülenler arasında Binbaşı Ali Semahi'nin de olduğu bildirildi.

ÖSO'nun takviye kuvvetlerinin bölgeye gelmesi sonrası çatışma şiddetlenirken Maarat Numan sakinlerinin de sokağa çıkarak Tahrir'uş Şam'ı protesto ettiği aktarıldı. Sivillere açılan ateş sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Ahrar Şam ve Feylak el Şam'ın destek için bölgeye askeri konvoy gönderdiği belirtildi.

MUHEYSİNİ'YE SUİKAST GİRİŞİMİ OLMUŞTU

Heyet Tahrir'uş Şam'ın saldırısı, Suriye'de el Kaide'nin önde gelen isimlerinden Suudi Cihatçı Abdullah Muheysini'ye yönelik suikast girişiminden bir gün sonra yaşandı. Suikast girişimi Feylak el Şam tarafından Maarat Numan'da gerçekleştirilmişti.

Heyet Tahrir'uş Şam'ı oluşturan eski adıyla Nusra Cephesi, geçmişte de 13. Fırka ile çatışmalar yaşamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 9 Haziran 2017 Cuma

SONRAKİ HABER

İngiltere Başbakanı May, istifayı düşünmüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...