02 Eylül 2017 20:14

Suriye ordusu, Deyrezzor'a 25 km uzaklıkta

Suriye ordusunun Deyrezzor ve Hama'nın doğusunda IŞİD'e karşı ilerleyişi devam ediyor. Ordu güçleri, Deyrezzor kent merkezine 25 km uzaklıkta.

Paylaş

IŞİD'in Suriye ve Irak'taki merkezi haline gelen Deyrezzor'a doğru kapsamlı bir operasyona hazırlanan ordu güçlerinin kent merkezine yalnızca 25 km uzaklıkta olduğu açıklandı.

Al Masdar'ın haberine göre Suriye ordusu gün içerisinde vilayetin kuzeybatı hattından ilerleyerek Tel el Abd tepesi ve yakınındaki el Hera bölgesini hakimiyeti altına aldı.

Bişiri dağından ilerleyen birliklerin de Sükna-Deyrezzor Karayolu üzerindeki 3 noktayı kontrolü altına aldığı belirtildi. Ordu güçlerinin kent merkezi öncesi son savunma hattı olan el Şula köyüne 16 km uzaklıkta olduğu bildirildi.

Deyrezzor vilayeti, 3 yıldır kuşatma altında olan kent merkezinin yarısı dışında IŞİD'in kontrolünde. Kent merkezinde Suriye ordusunun hakimiyetindeki bölgede yaklaşık 120 bin sivil yaşıyor.

IŞİD'in, elinde kalan tek büyük bölge olan Deyrezzor'da savunma hatlarını güçlendirdiği bildiriliyor. Özellikle el Meyadin ve Elbu Kemal'in IŞİD'in son direnç merkezi olacağı belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kurban Bayramı tatilinin ilk 8 günü kaza bilançosu: 86 ölü

SONRAKİ HABER

Didim'de Elif Kanlıoğlu 10 Ekim Barış Parkı açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...