31 Ağustos 2017 11:20

Suriye ordusu, Deyrezzor'a bakan kritik dağa hakim oldu

Suriye ordusu, Deyrezzor'la Humus arasında sınır oluşturan stratejik Bişiri dağını kontrolü altına aldı.

Paylaş

IŞİD'e karşı geniş kapsamlı bir Deyrezzor operasyonuna hazırlanan Suriye ordusu, Humus vilayetinin doğusundaki Sükna'yı ele geçirdikten sonra stratejik Bişiri dağında da kontrolü sağladı.

Suriye ordusu böylece Deyrezzor operasyonunda önemli rol oynayacak bir mevziyi ele geçirmiş oldu ve vilayete batı sınırından giriş yapmış oldu.

Al Masdar'ın haberine göre Kaplan Güçleri'nin öncülüğündeki operasyonda çok sayıda IŞİD'linin öldürüldüğü ve yaralandığı belirtildi. Harekata Rus uçakları da hava bombardımanıyla destek verdi.

Deyrezzor vilayeti, 3 yıldır kuşatma altında olan kent merkezinin yarısı dışında IŞİD'in kontrolünde. Kent merkezinde Suriye ordusunun hakimiyetindeki bölgede yaklaşık 120 bin sivil yaşıyor.

IŞİD'in, elinde kalan tek büyük bölge olan Deyrezzor'da savunma hatlarını güçlendirdiği bildiriliyor. Özellikle el Meyadin ve Elbu Kemal'in IŞİD'in son direnç merkezi olacağı belirtiliyor.

HAMA'NIN DOĞUSUNDA 6 KÖY IŞİD'DEN ALINDI

Öte yandan Suriye ordusunun Hama'nın doğusunda IŞİD'e karşı operasyonları da devam ediyor. Ordu güçlerinin IŞİD'in bölgedeki merkezi Uyakribet kasabasının güneydoğusundaki 6 köyde kontrolü sağladığı bildirildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Denizli'de belediye işçisi istinat duvarı altında kaldı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da maç nedeniyle trafiğe kapatılacak yollar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...