02 Eylül 2017 16:33

Suriye'nin orta kesimindeki son IŞİD direnişi de kırılıyor

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye ordusunun Hama vilayetindeki Ukayribat bölgesini IŞİD'in elinden kurtardığını açıkladı.

Paylaş

Rusya Hava Kuvvetleri'nin desteklediği Suriye ordusu, Hama vilayetindeki Ukayribat bölgesini IŞİD'in elinden geri almak için operasyonlarını sürdürüyor.

Konuya dair bir açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, "Suriye'nin orta bölgesinde teröristlerin son direniş merkezi yok edildi. Şu anda Suriye silahlı güçleri Ukayribat'ın banliyölerini temizliyor" ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca Rus jetlerinin IŞİD mensuplarına ait iletişim merkezlerini, kontrol noktalarını, üsleri ve zırhlı araçları vurduğu da belirtildi.

Al Masdar ve bölgedeki kaynaklar ise Suriye ordusunun Hama'nın doğusundaki Ukayribat'a dönük operasyonunun devam ettiğini aktarıyor. IŞİD'in bölgede intihar saldırılarıyla ordu güçlerine karşılık vermeye çalıştığı belirtilirken Ukayribat ve çevresinin IŞİD'den alınması an meselesi.

25 Ağustos'ta Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'deki komutanı Albay Sergey Surovikin Suriye ve Rusya'nın Ukayribat kasabasındaki ortak operasyonun tamamlanmaya yakın olduğunu duyurmuştu.

Surovikin stratejik önemdeki kasabanın kurtarılmasıyla, Suriye hükümet güçlerinin, Salamiye- Hanasir otoyolunun batısında bir güvenli bölge kurabileceğini ve Palmira'nın kuzeyindeki petrol sahalarını kontrol edebileceğini vurgulamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hindistan’ın ebeleri ayakta!

SONRAKİ HABER

Trabzonspor, N’Doye ile yol ayrımında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...