Kurban kesiminden manzaralar

İstanbul'da bazı semtlerde yasak olmasına rağmen birçok kişi kurbanlıklarını açık alanlarda kesti, kurbanlıkların kanı İstanbul Boğazı'na aktı.

01 Eylül 2017 06:58
Paylaş

İstanbul'da yine bazı yerlerde kaçak kesimler vardı. Tüm uyarılara rağmen bazı vatandaşlar kurbanlıklarını evin bahçelerinde , yeşillik alanlarda,  oto yıkamacılarda ve parklarda kesti. İstanbul'un bazı semtlerinde yeşillik alanlarda kesilen kurbanlıklar aynı alanda etler parçalara ayrıldı.  Sultangazi'de bazı kişiler  boş arazide kurbanlarını sabah erken saatlerinde kesmeye başladı. Başakşehir Şahintepesi'nde de aynı manzara vardı. Kimi vatandaşlar boş arazide kurban keserken kimisi de kurbanlarını kesmeye hazırlanıyordu. Esenyurt'ta da benzer görüntüler kameraya yansıdı.

Şişli'de de bayram namazı sonrası bazı vatandaşlar kurbanlık hayvanlarını kesmek için belediyelerin belirlediği kesimhaneler yerine bazı bölgelerdeki oto yıkamacılar ve açık alanları  tercih etti. Sabah saatlerinde kurbanlıkları  oto yıkama dükkanlarına  getirenler ı kesimi buralarda yaptı.

BOĞAZ'DA MANZARA DEĞİŞMEDİ

Üsküdar ve çevresindeki kurban kesim alanlarında kesilen kurbanlıkların kanı, kanalizasyon yoluyla İstanbul Boğazı'na aktı. Kanalizasyonun denize açıldığı Beylerbeyi Sahili'nin bir kısmı her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi kırmızıya boyandı. Büyükşehir ve Üsküdar belediyesi zabıta ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. 

PARK KASABA DÖNDÜ

Kağıthane'de de bazı vatandaşlar kestikleri kurbanlıkların  etlerini parçalamak için parkları tercih etti.  Bir kişinin de eti parkta bulunan spor aletine asarak parçaladığ  görüldü. Yine Kağıthane'de bir kişinin evinin bahçesinde kestiği kurbanı  iş  makinesine bağlayarak temizlemesi dikkat çekti.

KURBANLIKLARI AÇIK ALANLARDA OTO YIKAMACILARDA, ÇOCUKLARIN GÖZLERİ ÖNÜNDE KESTİLER

Kağıthane ve Feriköy'de bayram namazı sonrası bazı vatandaşlar kurban kesimlerini belediyelerin belirlediği kesimhaneler yerine oto yıkamacı ve açık alanlarda yaptı. Sabah saatlerinde kurbanlıklarını oto yıkamacısına getirenlerin, çocukların önünde kurbalıklarını kestirdiği görüldü. Bir kişinin et parçasını parkta bulunan spor aletine asarak temizlemesi dikkati çekti.

Sultangazı'de tum uyarılara ragmen bazı vatandaslar kurbanlarını bos alanlarda kesti

Esenyurt'ta tum uyarılara ragmen bazı vatandaslar kurbanlarını bos alanlarda kesti

KURBAN KESİM MERKEZLERİ VE ÇEVRESİNDE İZDİHAM

Kurban Bayramı'nın 1.gününde İstanbullu'lar kurban kesim merkezlerini doldurdu. Sultangazi'deki İstanbul'un en büyük kurban satış merkezi de yoğunluktan nasibini aldı. Bayram namazının ardından alana gelen vatandaşlar, kesim merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 

ACEMİ KASAPLAR HASTAHANELERE AKIN ETTİ

Kurban Bayramı'nın ilk gününde pek çok acemi kasap, kurbanlıkları kesmek isterken kendilerini yaraladı.

Bayram namazının kılınmasının ardından, belediyelerce belirlenen kesim yerlerine gelenler, kurbanlarını kesmeye başladı. Bu sırada, büyükbaş hayvanların tekme ve boynuz darbeleriyle ya da kesim sırasında bıçağın kayması sonucu birçok kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla ya da özel araçlarıyla hastanelerin acil servislerine getirildi. Burada tedavileri yapılan yaralılar, taburcu edildikten sonra tekrar kurban kesim yerlerine giderek, kesilen kurbanlarını teslim aldılar.

Kayseri’de kendini yaralayan 'acemi kasaplar'dan bazıları basın mensuplarına, 'Biz acemi kasap değiliz. Ancak bir yanlışlık oldu ve kendimizi yaraladık. Acemi kasap diye yazmayın'' dediler.

Bursa’da hastaneler, bayramın ilk günü acemi kasapların akınına uğradı. Kurban keserken elini ya da bacağını kesen ya da hayvanların tekme ve  boynuzlarıyla yaralananlar hastanelere koştu. Durumu ağır olanlar ambulanslarla, hafif yaralılar ise kendi özel araçlarıyla hastanelere geldi. Merkez Yıldırım ilçesi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bir saat içerisinde 45 acemi kasap tedavi olmak için geldi.

Büyükbaş kurbanlığı keserken bacağından yaralanan Orhan Saylı, ''Danayı yatrdık, kafasını kaldırırken boynuzu bacağıma girdi. Dikiş atıldı, bunada şükür'' diye konuştu.

Tokat'ta kent merkezinde kurban kesen bazı kasaplar kendilerini yaralayarak hastanelere akın etti. İl genelinde kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerinden kendilerini yaralayan 43 kişi hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

KESİM MERKEZLERİNDE ÇOCUK MANZARALARI

Kurbanlarını kestiren anne ve babalar uzmanların uyarılarına rağmen çocukları  kurban kesim merkezlerine götürüp kurban kesimlerini izletti. Kesimleri izleyen çocuklardan bazıları ağlayarak annesinin arkasına saklandı, bazıları ise kurban kesimi yapan babasının kullandığı bıçakları taşıdı.

Toplu kesim yerlerinde dikkat çeken ayrıntı ise çocuklar oldu. Anne ve babalarıyla birlikte gelen çocuklar, kesim anlarını dikkatle izledi. Kimisi bakamayarak annesinin arkasına saklanırken, bazıları ise kulaklarını tıkayarak hayvanların sesini duymamaya çalıştı. Bazı çocuk ise kesim yapacak babasına bıçak taşıdı. 


 

ZABITADAN KAÇAK KESİM OPERASYONU

Sultangazi Belediyesi zabıta ekipleri belediyenin belirlediği alanlar dışında kurban kesenlere ceza kesti. 

Yapılan uyarılara rağmen kaçak kesim yapanlar bu bayram da boş durmadı. Sultangazi Belediyesi'nin zabıta ekipleri, belediyenin belirlediği alanlar dışında kaçak kesim yapanlara ceza kesti. Kaçak kesim yapanlar, belediyenin gösterdiği alanların yeterli olmadığını savunarak yazılan cezalara tepki gösterdi. 

Zabıta Müdürü Ahmet Serkan Sencar, belediyenin belirlediği 93 kesim alanın olduğunu belirterek, “Fakat yine de kamuya açık yerlerde, parklarda, caddelerde kesim yapıyorlar. Biz de bunlarla ilgili 'Kabahatler Kanununa' göre 109 lira para cezası kesiyoruz. Ayrıca çevreyi kirletmelerinden dolayı da 'Çevre Kanunu'na göre işlem yapıyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yaralı bulunan leylek tedaviye alındı

SONRAKİ HABER

Umut dolu bir 'Yol' daveti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...