16 Ağustos 2017 07:55

LeBron James’ten Trump’a sert eleştiri

Cleveland Cavaliers'ta forma giyen NBA yıldızı LeBron James, ABD Başkanı Donald Trump'ın nefreti moda haline getirdiğini söyledi.

Paylaş

Son yıllarda siyasi konularda da sesini duyuran NBA yıldızı LeBron James, ABD Başkanı Donald Trump’a ağır eleştiriler yöneltti.

1 kişinin ırkçı saldırıda yaşamını yitirdiği Charlottesville’deki Neonazi gerginliğini söz konusu grupları kayıran bir dille yorumlayan Trump için aile vakfı toplantısında “Sözde başkan” ifadesini kullanan James, Twitter hesabından yaptığı açıklamada da “Nefret Amerika’da hep var oldu. Bunu biliyoruz ama Trump’la yeniden moda haline geldi” dedi.

TRUMP İÇİN ‘ZORLU BİR ENGEL’ DEMİŞTİ

Seçim döneminde Demokratların adayı Hillary Clinton’ı destekleyen James, Trump’ın galibiyetinin ardından “Çocuklarımızın ebeveynleri ve yol göstericileri, lütfen onların halen dünyayı daha iyiye doğru değiştirebileceklerini bilmelerini sağlayın. İnancınızı kaybetmeyin. Onlar bizim geleceğimiz ve onlar için her zamankinden daha güçlü durmalıyız… Azınlıklar ve kadınlar lütfen bunun bir son olmadığını bilin. Bu sadece üstesinden gelmemiz gereken zorlu bir engel” demişti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Yıldırım: Polis Demirtaş hakkında nasıl hüküm veriyor?

SONRAKİ HABER

Silifke'de koy kiralandı, haremlik-selamlık plaj geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...