21 Temmuz 2017 13:26

Güneş gazetesi Cumhuriyet'le dayanışmayı hedef aldı

Güneş gazetesi 24 Temmuz'da görülecek Cumhuriyet davasıyla dayanışmak isteyenleri hedef gösterdi.

Paylaş

İktidara yakın gazetelerden Güneş gazetesi bu kez hedefine 24 Temmuz’da görülecek Cumhuriyet davasına çağrı için kurulan “24 Temmuz Birlikte Özgürüz” WhapsApp grubundaki gazetecileri aldı.

Güneş gazetesi dünkü manşetinde ‘İşte Zaman Ayarlı Kaos Planı’ haberi ile hem hak savunucularına hem de gazetecilere akıl almaz ithamlarda bulundu.

“Büyükada’daki darbe toplantısına dair kan donduran detaylara her geçen gün yenileri ekleniyor” ifadelerini kullanan gazete, “O masada yapılan plana göre; HDP-CHP gibi sol partiler, terör örgütleri, bazı büyük şirketler ve medya kuruluşlarından oluşan karanlık koalisyon darbeye zemin hazırlayacaktı” diye yazdı.

GAZETECİLERİ İSİMLERİ İLE HEDEFE KOYDU

“Bu Nasıl Grup” diyerek gazetecileri hedef gösteren Güneş, birinci sayfasında, “Adada suçüstü yakalanan ajanların iş birlikçileri de deşifre oldu. WhatsApp’ta oluşturdukları “24 Temmuz Birlikte Özgürüz” grubunda Mustafa Hoş, Banu Güven, Ahmet Şık’ın Eşi Yonca Şık, AP Üyesi Joost Lagendijk’in eşi Nevin Lagendijk ile Hürriyet ile Evrensel Gazetesinin bazı çalışanları, CHP ve HDP yöneticileri yer alıyor. Gezi’de ön saflarda yer alan bu kişilerin birçoğu Türkiye karşıtı faaliyetleri ve terör örgütlerine yakınlıkları ile biliniyor” ifadelerini kullandı.

‘DIŞARIDAKİ GAZETECİLER NE Mİ YAPIYOR’

Gazetede hedefe gösterilen isimlerden Gazeteci Barış Pehlivan odatv’den suçlamalara yanıt verdi. Pehlivan, “24 Temmuz Pazartesi günü Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerinin ve yazarlarının yargılandığı dava başlıyor. Meslektaşlarımız 9 aydır hapisteler ve ilk kez hakim karşısına çıkacaklar. Bizler, yani “dışarıdaki” gazeteciler, meslektaşlarımızın özgürlüğe kavuşması için çabalıyoruz. Ankara’da dayımız yok.  AKP’li birinin damatları değiliz.  O halde, ne mi yapıyoruz? Videolar ve grafikler hazırlıyor, o görsel malzemeleri sosyal medyadan yayımlayıp insanların vicdanına ulaşmaya çalışıyoruz” diye yazdı.

‘DÜN GAZETECİYDİM, YARIN DA ÖYLE OLACAĞIM’

Hedef gösterilen gazetecilerden bir diğeri de Mustafa Hoş. İddialara Twitter üzerinden yanıt veren Hoş, “Cumhuriyet davası için oluşturulan, gizli saklı da olmayan bir WhatsApp grubundan kaos planı çıkarmaya çalışacak kadar ruh hastası bunlar.  Avukatım Efkan Bolaç suç duyurusunda bulunacak, tazminat davası da açacak. Asıl korkunç olan bu halüsinasyon ve paranoyanın ülkeye hükmetmesi. Taraf kapandı, ama ruhu bu kötülük koalisyonunda yaşıyor... Ben gazeteciyim... Dün de öyleydim, yarın da öyle olacağım... Gerçeği söylemeye devam...”

HDP’Lİ SEZAİ TEMELLİ: ASILSIZ VE YALAN

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli Güneş gazetesinde 21 Temmuz 2017 Cuma günü “24 Temmuz kalkışma planı” başlığıyla yer alan haberle ilgili tekzip yayımladı.

Temelli ‘haber’de isminin geçtiğini belirterek, “Gerçekle hiçbir alakası olmadığı gibi, kurgusal olarak da sağlıklı bir insanın anlamakta zorluk çekeceği kadar büyük bir saçmalığın haber diye yazıldığı bu metinde, şahsıma yönelik asılsız suçlamalarda bulunulmaktadır.  Bunu kabul etmediğimi, bu asılsız ve yalan haberin sorumluları hakkında her türlü yasal işleme başvuracağımı bu tekzip vasıtasıyla tüm kamuoyuyla paylaşırım” dedi.

TÜRKİYE GAZETESİ DE HEDEF GÖSTERMİŞTİ

İstanbul Büyükada’da insan hakları savunucularının gözaltına alınmasının ardından hükümete yakınlığıyla bilinen gazetelerden Türkiye de “24 Temmuz Planı Çöktü” diyerek hem hak savunucularını, hem de 24 Temmuz’daki Cumhuriyet gazetesi davasına çağrı yapmak için kurulan WhatsApp grubundaki gazetecileri hedefe koymuştu. Türkiye gazetesinin haberine tepki ise davaya çağrı yapan ‘Dışarıdaki Gazeteciler’ İnisiyatifinden gelmişti.

“24 Temmuz’da görülecek olan Cumhuriyet davası nedeniyle WhatsApp grubunun isminin ‘24 Temmuz Birlikte Özgürüz’ olduğunu belirten ‘Dışarıdaki Gazeteciler’in açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti: “Meslektaşlarımıza, arkadaşlarımıza yapılan suçlamaların hukuksuzluğunu anlatıyoruz. Sosyal medyada kampanyalar da yapıyoruz sesimizi duyurmak için açıklamalar da… 24 Temmuz; Cumhuriyet davası duruşmalarının ilk günü. Bütün dostlarımızı o gün Çağlayan Adliyesinde yargılanan gazeteci arkadaşlarımıza destek olmaya çağırıyoruz. Hep söylüyoruz: “Onlar hapisken biz de özgür değiliz”. Bu nedenle WhatsApp grubumuzun adı “24 Temmuz Birlikte Özgürüz” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu hak savunucuları için Fransa'da destek eylemleri

SONRAKİ HABER

HDP: Mescid-i Aksa yasağını kınıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...