Adalet Yürüyüşü 15. gününde

Adalet Yürüyüşü, 15. gününde. Kılıçdaroğlu Sakarya'nın Hendek ilçesine ulaştı, 'Biz kararlıyız, azimliyiz' dedi.

29 Haziran 2017 05:55
Paylaş

Adalet Yürüyüşü, 15'inci gününe, saat 08.00'de Selamlar mevkisinden başladı. Kılıdaroğlu yürüyüş öncesi açıklama yaparken, yürüyüş Sakarya'nın Hendek ilçesine ulaştı. Maltepe'den yola çıkan CHP'liler Adalet Yürüyüşü'ne katıldı. Edremit'te de Adalet Eylemi gerçekleştirildi. CHP Milletvekili Veli Ağbaba Adalet Yürüyüşü’nü gerçekleştirenleri  ‘Terörist’ olarak niteleyen açıklamalara sert tepki gösterdi. Yeşilyayla mevkisindeki mola yerinde Kılıçdaroğlu'nu Aydınlı efeler, efe kıyafetleriyle karşıladı. KESK, yarın Adalet Yürüyüşü'ne katılacağını açıkladı. 

'DAHA DİKKATLİ OLACAĞIZ'

Yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün havanın çok sıcak olacağı söyleniyor. O nedenle biraz daha dikkatli olacağız. Belki biraz daha ağır yürüyeceğiz. Sıcağın önümüzdeki günlerde daha da artacağı ifade ediliyor. Şundan herkes emin olsun. İster çok sıcak olsun ister çok soğuk olsun ister yağmurlu olsun ister sis olsun. Biz kararlıyız, azimliyiz, İstanbul'a adalet için yürüyeceğiz. Biz adalet için toplumun vicdanı için yürüyoruz. Bu yürüyüşümüze toplumun çok değişik kesimlerinden sempatiyle bakanlar var. Özellikle Anayasa referandumu sırasında 'evet' oyu kullanan pek çok vatandaşımız da bize sempatiyle baktıklarını, yürüyüşümüze destek verdiklerini ifade ediyorlar. Biz de onlara yürekten teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

DHA'nın haberine göre Kılıçdaroğlu, "Her gün yeni şehit haberleri geliyor. Terörsüz bir Türkiye, hepimizin ortak arzusudur. FETÖ'den mi geliyor, PKK'dan mı geliyor, DHKP-C'den mi geliyor; terör kimden gelirse gelsin teröre karşı hepimizin namuslu bir şekilde tavır alması lazım. Teröre karşı ortak mücadele etmemiz lazım. Hükümet yetkililerine her zaman şunu söyledim. Arkadaşlar, siz terörü bitirmek için ne istiyorsunuz? Her istediklerini aldılar; ama bitmiyor. Referandum geldi. Referandumda da "'Evet' oyu verin, terör bitecek", afişlerle donattılar. Şimdi terör bitsin, diye 'evet' oyu veren vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Artık kandırılıyorsunuz bunu düşünün. Bunların terörü bitirecekleri yok. Biz; terörün olmadığı, adaletin egemen olduğu bir ülkeyi inşa etmek istiyoruz" dedi

'BİZ, O OLAYI ASLA DÜZCELİLERLE BERABER TUTMADIK'

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bize sempatiyle bakan, bize el sallayan hatta arada bir 'Rabia' işareti yapıp, bizi protesto ettiğini düşünen bütün Düzceli kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Ben ne kadar adalet istiyorsam benim siyasal düşüncelerimin karşısında olan veya benim gibi düşünmeyen vatandaşın da adalet isteme ve düşüncesini özgürce açıklama imkanı var. O nedenle onlar bizi protesto ederken veya kötü sözler söylerken biz sadece ellerimizi yukarı kaldırdık ve onları alkışladık. Alkışladığımız için de çok huzurluyuz. Olumsuz bir olay oldu. O nedenle çok sayıda Düzceli geldi, özür diledi. Biz, o olayı asla Düzcelilerle beraber tutmadık. Düzceliler bizim yüreğimizdedir. Onların suyunu içtik."

KESK YARIN ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NDE

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) Adalet Yürüyüşüne katılacağını açıkladı. KESK Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, yarın bağlı işkolu sendikalarının MYK üyeleriyle birlikte konfederasyon olarak Adalet Yürüyüşü’ne katılanacağı açıklandı. 

MALTEPE ADALET YÜRÜYÜŞÜNE ULAŞTI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, yürüyüşün sonlanacağı İstanbul Maltepe’den giden 2 bin kişi eşlik etti. Maltepeliler, Düzce’nin Gümüşova ilçesinden başlayan 15’inci gün yürüyüşüne destek verdi.  

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan, belediye meclis üyeleri ve CHP Maltepe ilçe örgütünün de aralarında bulunduğu 2 bin Maltepeli, sabah erken saatlerde 30 otobüsle ilçeye geldi. Üzerlerinde “Adalet” yazılı şapkalar takan Maltepeliler, sloganlarla yürüyüşe katıldı. Maltepeliler, “Yürüyüş Maltepe’ye ulaşamadan, biz yürüyüşe ulaştık. Maltepe’de sayımız milyonlara ulaşacak” dediler. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde; tek bir kişinin dahi geride kalmadığı insanca, hakça bir yaşam düzeni için yürüyoruz” diye konuştu. 

BANDO İLE KARŞILANDI, GÜL DÖKÜLDÜ

Kılıçdaroğlu, Sakarya'ya doğru yürüyüşe geçerken ellerinde süpürge bulunan bir grup, Kılıçdaroğlu'nun önünde temsili olarak adalet temizliği yaptı. Başında 'adalet' yazılı terazi taşıyan kişi de ilginç görüntü oluşturdu. Kılıçdaroğlu, Gümüşova ilçesi girişinde ise bando ile karşılandı. Kılıçdaroğlu'na İzmir Barosu avukatları da eşlik etti. Burada bir kişi de Kılıçdaroğlu'nun yoluna gül döktü. Kılıçdaroğlu, sıcak hava nedeniyle önceki günlere göre daha yavaş yürüdü. İlk etapta 3.8 kilometre yürüyen Kılıçdaroğlu, Gümüşova Rampaları'ndaki Çukurambar mevkisinde ilk molayı vedi.

AYDINLI EFELER KARŞILADI

Yaklaşık yarım saat dinlenen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, ikinci etap için tekrar yürüyüşe başladı. Bu bölümde Kılıçdaroğlu, bando ve cübbeleriyle yürüyüşe katılan avukatların arkasında yürüdü. Kılıçdaroğlu, ikinci etapta 4.5 kilometre yürüdü. Yeşilyayla mevkisindeki mola yerinde Kılıçdaroğlu'nu Aydınlı efeler, efe kıyafetleriyle karşıladı, yörük poşusu hediye etti. Kılıçdaroğlu, kısa süre efelerle yan yana yürüyerek mola yerine ulaştı. Kılıçdaroğlu, 15'inci günün ilk iki etabında toplam 8.3 kilometre yürüdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah Düzce'nin Gümüşova ilçesinde başladığı Adalet Yürüyüşü'nde D-100 Karayolu'nu takip ederek öğle saatlerinde Sakarya'nın Hendek ilçesine ulaştı.

Yürüyüşün 15'inci gününde Sakarya'ya ulaşılırken, Sakarya'dan da partililer yürüyüşe katıldı.

Sakarya'da partililer Kılıçdaroğlu'nu 'Asla yalnız yürümeyeceksin' ve 'Sen özgürlük türküleri söyle, Sakarya izinde' yazılı pankartlar ve 'Adalet' yazılı dövizlerle karşıladı.

Hendek Beylice Mahallesi'ne gelindiğinde mola verildi. Beylice Ortaokulu'nun yanındaki karavana geçen Kılıçdaroğlu dinlenmeye çekildi.

EDREMİT’TE ADALET EYLEMİ

Edremit Demokrasi Platformu da Adalet Yürüyüşü’ne destek için eylem yaptı. 

AĞBABA: ADALET YÜRÜYÜŞÜ AKP’NİN KİMYASINI BOZDU

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin  “Yol yapıyoruz, 'teröristler yürüsün' diye değil” şeklindeki açıklamasına toplumun tüm kesimlerinden tepkiler devam ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamayla Bakan Tüfenkçi’nin konuşmasının son derece talihsiz bir açıklama olduğunu belirterek “Dünyanın en barışçıl eylemini gerçekleştirenlere 'terörist' yaftası yapıştırmak bir siyasetçiye, bir bakana, bir Malatyalıya yakışmaz” dedi.

Dünya'nın gündemine oturan  Adalet Yürüyüşü’nün AKP’nin kimyasını bozduğunu belirten Ağbaba, “Biz adalet için, demokrasi için, bu ülkede yaşayan 80 milyon yurttaşın mutluluğu  için 2 haftadır yollardayız. Türkiye’de en az güvenilen kurumların başına adalet gelmiş durumda. Yargı siyasetin arka bahçesi haline getirilmiş durumda. Güç sarhoşluğu ile hareket edenler, Türkiye’nin en önemli değerlerini, kurumlarını tanınmaz hale getirdiler. Bundan AKP tabanı da oldukça rahatsız. İşte biz,  haksızlıkları, hukuksuzlukları gündeme getirmek,  adaleti tekrar herkese eşit yaklaşan,  tarafsız ve bağımsız hale getirmek için yürüyoruz. Bundan AKP’nin yöneticileri neden rahatsız oluyorlar merak ediyoruz.” dedi.

YÜRÜYÜŞ SONA ERDİ

Bugün, Düzce'nin Gümüşova İlçesi'nde başlayan yürüyüş Sakarya'nın Hendek ilçe girişinde son buldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yürüyüş sırasında vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Güzergahta yol kenarında bulunan vatandaşlar alkışlarla, araçlarıyla yoldan geçenler ise yavaşlayarak kornalarıyla destek verdi.

Yürüyüş sırasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanına gelerek kendisini çok sevdiklerini söyleyenler fotoğraf çekti. 32 derece altında yapılan yürüyüşte Kemal Kılıçdaroğlu su içerek ferahlamaya çalıştı. Kemal Kılıçdaroğlu, Hendek ilçe girişindeki kamp alanına gelindiğinde karavana geçerek dinlendi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Sancaktepe'de fabrika yangını

SONRAKİ HABER

Aslanlar, kaplanlar sıcaktan kaçacak yer arıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...