22 Haziran 2017 09:32

İşten atılan Orkide işçileri İzmirlilerden destek istedi

Orkide Yağ işçileri, bildiri dağıtıp basın açıklaması yaparak sendikalı çalışma mücadelelerini İzmirlilere anlattı, destek istedi.

Paylaş

Sendika üyesi oldukları için kayyım tarafından işten çıkarılan Orkide Yağ işçileri, Konak'ta dağıttıkları bildiri ve yaptıkları açıklamarla sendikalı çalışma mücadelelerini İzmirlilere anlattı, destek istedi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan 'FETÖ/PDY' soruşturması kapsamında el konulan ve kayyım atanan Küçükbay Şirketler Grubu'na ait Orkide Çiçek Yağları'nda çalışan işçiler, iş güvencesi için Hak İş'e bağlı Öz Gıda İş sendikasında örgütlenmeye başladı.

Kayyım görevini yürüten İzmir Defterdarı Tamer Utkucu, sendikal örgütlenmeden rahatsızlık duyarak iki defa fabrikadaki sendikalaşmaya öncülük eden işçileri işten çıkardı.

Utkucu, işçilerin mücadelesi sonucu 'kandırıldım' ifadelerini kullanarak işçileri işe geri aldı. Ancak son olarak geçtiğimiz hafta 20 işçiyi daha işten çıkardı. İşten çıkarılan işçilerin bir kısmı 3. kez işten atılmış oldu. Atılan işçiler fabrika önünde bir kez daha direniş başlattı.

Atılan Orkide işçileri bugün İzmir Defterdarlığı'nın da bulunduğu Hükümet Konağı'nın hemen yanındaki Kemeraltı girişinde açıklama yaptı ve bildiri dağıttı. İşçiler halka neden sendikalı olduklarını ve neden işten atıldıklarını anlattı. Dağıtılan bildiride kayyımın adil ve tarafsız davranmadığı belirtilerek verdiği sözleri tutmadığı vurgulandı.

'İZMİR SINIF DAYANIŞMASINA İNANMIŞTIR'

Dağıtılan bildiriyi basın açıklamasında okuyan işten atılan işçilerden Buse Çakbak İzmirlilere çağrıda bulunarak "İzmir hakka, hukuka, emeğe, sınıf dayanışmasına inanmış ve toplumsal olaylara asla duyarsız kalmamıştır. Bunlar için her türlü mücadele verilmiş ve sayısız bedeller ödenmiştir. Bu mücadeleyi verme sırası Orkide Yağ işçilerinde ise biz bu bedeli ödeyeceğiz ancak bu zihniyete çocuklarımızın geleceğini yedirmeyeceğiz. İzmir Defterdarını da asla unutmayacağız. Hak, emek ve sendikal mücadelemizde güzel İzmir'imizin insanlarının da yanımızda olacağını biliyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

21 Kürt siyasetçiye tutuklama talebi

SONRAKİ HABER

Kınalıada’daki verici kuleleri 28 Haziran’da yıkılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...