Orkide işçilerinden kayyıma sarı kart

Öz Gıda İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan Orkide işçileri, işten çıkarma emrini veren kayyıma sarı kart göstererek uyarıda bulundu.

16 Haziran 2017 09:18
Paylaş

15 Temmuz darbe girişimi sonrası 'FETÖ/PDY' soruşturması kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulan Küçükbay Şirketler Grubuna ait Orkide Çiçek Yağı Fabrikası'na atanan kayyım, bir kez daha "ekonomik sebepler gerekçe gösterilerek", fabrikada çalışan 20 Hak İş’e bağlı Öz Gıda İş üyesi işçinin iş akitlerine son verdi.

İşten üçüncü kez çıkarılan işçiler pazartesi gününden itibaren fabrika önünde direnişteyken Öz Gıda İş Sendikası yaptığı açıklama ile kayyımın kararını protesto ederken atılan işçilerin geri alınmasını ve sendikal hakların tanınmasını istedi.

Fabrika önündeki eylemde işçiler ‘İlla Taraf Olacaksan İşçiden Emekten Taraf Ol’, ‘Sendika Hakkımız Söke Söke Alırız’ ve ‘Direne Direne Kazanacağız’ yazılı dövizler açarken ‘Gemileri Yaktık Geri Dönüş Yok’, ‘Kayyım Şaşırma Sabrımızı Taşırma’ ve ‘İş Ekmek Yoksa Barış Da Yok’ sloganlarını attı. Açıklamaya, Öz Gıda İş Sendikasına üye olan fabrikalardan temsilciler ile Hak İş’e bağlı Liman İş, Çelik İş, Hizmet İş ve Öz Ağaç İş Sendikası’nın yöneticileri de katılarak destek verdi.

‘İŞ İLANI VERİP İŞÇİ ÇIKARIYORLAR’

Sendikanın Genel Başkan Yardımcısı Tayfun Hançerlioğlu, aynı zamanda İzmir Defterdarı olan Tamer Utkucu’nun görevden alınmasını istedi. Kayyıma neden üçüncü kez işçi çıkardığını soran Hançerlioğlu, kayyımın şirket yöneticisi gibi davranmaması gerektiğine dikkat çekti. Kayyımın bir taraftan iş ilanı verdiğini diğer taraftan da ekonomik gerekçelerle işçi çıkardığı bilgisini veren Hançerlioğlu kayyımı emekten yana olmaya çağırdı.

‘FABRİKADAKİ ÜRETİM ETKİLENİR’

Kayyımı kararını geri çekmeye de çağıran Hançerlioğlu, mevcut durumun fabrikadaki üretimi de olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti. Hançerlioğlu, işçilerin geri alınmaması durumunda eylemlerine devam edeceklerini de dile getirdi. Açıklamanın ardından işçiler kayyıma ve şirket yönetimine sarı kart gösterdiler. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Barzani: Bağımsızlık referandumunu daha fazla erteleyemeyiz

SONRAKİ HABER

İzmir'de 3.9 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...