'Adalet Yürüyüşü' üçüncü gününde neler yaşandı?

Kemal Kılıçdaroğlu 'Adalet Yürüyüşü'nün 3. gününü tamamladı. Yürüyüşte EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve MYK üyesi Levent Tüzel de vardı.

17 Haziran 2017 05:41
Paylaş

Birkan Bulut
Ankara

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Adalet Yürüyüşü'nün üçüncü gününü tamamladı. 

Dün gece konaklanan Tema Lastik Endüstrinde basın açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve nişanlısı Mine Alşan ile kameralar karşısında çıktı.

Kılıçdaroğlu, "Çeşitli kesimlerden yürüyüşümüze eleştiriler geliyor. Özellikle İktidar kanadındab eleştiriler geliyor. saygıyla karşılıyoruz. Yürüyüşümüz onları rahatsız ediyorsa amacımıza hizmet ediyordur. Kavurmacının tutuklandığı haberini aldık. Bu kararı doğru bulmadığını ifade etmek isterim. Yargıda çifte standart olmamalı. Bence kesin mahkumiyet kararı çıkmadığı sürece tutukluluk kararı çıkmamalı" dedi.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan ve HDP eski İstanbul Milletvekili, EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel de bugünkü yürüyüşe katıldı.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan yürüyüşün talebinin ‘adalet’ olduğunu söyleyerek, Türkiye halklarının yargıda, istihdamda, hukukta, bürokraside adalet olduğuna inanmadığını belirtti. Gürkan, halkın adalete inancının sarsılmış durumda olduğunu ve yürüyüşün adalete, demokrasiye, hak ve özgürlüklere olan beklentiyi gösterdiği söyledi. Gürkan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözünün talimat haline geldiği, yargının, sivil bürokrasinin bu talimat üzerinden işlediğine dikkat çekti.

‘HÜKÜMET POLİTİKALARINDAN GENİŞ BİR KESİM RAHATSIZ’

Gürkan, hükümetin uyguladığı baskı ve sömürü politikalarından geniş bir kesimin rahatsız olduğunu ve bu yürüyüşün  amacının da adalet ile birlikte demokrasi olduğunu söyledi. Gürkan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yürüyüşün başında da ifade edildiği gibi atanamayan öğretmen ailelerinden tutun ihraçlarla işinden edilmiş kamu emekçilerine kadar, hükümetin bir lütuf olarak gördüğü darbe nedeniyle asker olan çocukları yargılanan velilerden, geniş bir kesime kadar insanlar kendi talepleriyle bu yürüyüşün bir parçası olmaya çalıştı”.

‘DEMOKRASİ VE ADALET İÇİN ORTAK MÜCADELE’

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ’ın, milletvekillerinin ve gazetecilerin cezaevinde olduğunu hatırlatan Gürkan, diğer milletvekillerinin de soruşturma tehditleriyle hizaya getirilmeye çalışıldığını ve böylesi bir dönemde demokrasiden bahsetmenin imkansız olduğunu söyledi. 

“Adalet bu dönem sadece iktidar yakını damatlara işliyor” diyen Gürkan, demokrasinin ve adaletin sokakta, halkın talepleriyle kazanmasının önemli olduğunu düşündüklerini vurguladı.

Demokrasinin kazanılmasının hükümetin politikalarına karşı ortak mücadeleden geçtiğini vurgulayan Gürkan, bütün kamuoyunu demokrasi ve adalet talebini sahiplenmeye çağırdı.

GÜNÜN İLK MOLASI KAZAN'DA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Meclis tarafından Kahraman sıfatı verilen Kazan ilçesi girişinde açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"15 Temmuz şehitlerinin bulunduğu topraklardayız. Kazan ilçemiz 15 Temmuz’dan sonra gösterdiği başarı dolayısıyla TBMM tarafından oybirliği ile Kahraman Kazan olarak adlandırılmıştır. Bütün Kazanlılara 15 Temmuz darbe girişimi içerisinde gösterdikleri başarıdan, verdikleri mücadeleden, demokrasi mücadelesi, adalet mücadelesinden dolayı teşekkür ediyorum. Onlara şükran boçluyuz.

Bugün bizim bu yürüyüşümüz bir adalet yürüyüşüdür. Bu yürüyüşümüz şehitler için bir yürüyüştür. Bu yürüyüşümüz adaletsizliğe uğrayanlar için bir yürüyüştür. Bu yürüyüşün siyasi kimliği yoktur, bu yürüyüşün etnik kimliği yoktur, bu yürüyüşün inanç kimliği yoktur. Bu yürüyüşün temel özeti insandır ve insan adalet istiyor. Hep birlikte adalet istiyoruz. Adalet, adalet, adalet... Adaletten yana olan herkesi kucaklıyoruz. Ve herkesi bekliyoruz."

Adalet yürüyüşünün 3. gününde ilk mola Kazan'da Şehit Ali Anar Anadolu Lisesi yakınında verildi.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

DHA'da yer alan habere göre; 'Adalet Yürüyüşü'nün 3'üncü gününde, şüpheli 1 kişi Kahramankazan girişinde gözaltına alındı. Polise direnen şüpheli, güçlükle polis aracına bindirilerek, gözaltına alındı. Emniyet kaynakları, gözaltına alınan kişinin akli dengesinin yerinde olmadığının değerlendirildiğini ve kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Ayrıca sanatçı Melike Demirağ, oyuncu Füsun Demirel ve Yönetmen Kürşat Candan da Kılıçdaroğlu'nu dinlendiği karavanda ziyaret etti. 

'SAVCILAR ÜSTÜMÜZE GELSE DE ADALET YÜRÜYÜŞÜMÜZE DEVAM EDECEĞİZ'

Kılıçdaroğlu’nun 3. gün yürüyüşü akşam saat 17:00’de Kurtboğazı Barajı girişinde tamamlandı. Kılıçdaroğlu'nu Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul karşıladı. Kılıçdaroğlu burada konakladıktan sonra sabah yürüyüşe devam edecek.

Burada kameraların karşısına CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan geçti. Tezcan Erdoğan’ın ‘Yargı kapınızı çaldığında şaşırmayın’ sözlerine ilişkin şu açıklamayı yaptı: Üçüncü gününü tamamladık. Belli ki her geçen gün AKP Genel Başkanının telaşı korkusu daha fazla artıyor. Biz adalet atarken AKP Başkanı Türkiye'yi yeni adaletsizliğe taşıma telaşında. Erdoğan bu açıklamanın hiçbir yerinde Türkiye’de adalet var diyemiyor. ‘Adalet sokakta aranmaz’ diyor... Adalet arayışımız İstanbul’a kadar Türkiye’nin en geniş kesimleri ile sürdüreceğiz. Yaptığı açıklama genel başkanımızı gözaltına alın talimatıdır. Daha önce basın mensupları için bu talimatı verdi, gazeteciler gözaltına alındı. Şimdi de adalet yürüyüşünden duyduğu korku nedeniyle ‘yarın savcılar seni de çağırır’ diyor. Biz bütün savcılar üstümüze gelse de adalet yürüyüşümüze devam edeceğiz. CHP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın tehdit ve baskılarından korkmuyor korkmayacağız. Böyle bir şeye cesaret ettiklerinde gök kuvveti dar ederiz. Saray’ın savcılarına teslim olmamaya kararlıyız ve bu kararlılıkla devam edeceğiz.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNÜN GÜZERGAHI

(Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Yargıda çifte standart olmamalı

SONRAKİ HABER

Kaçırılan kız çocuğu bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...