16 Haziran 2017 12:34

Bayram tatili kaç gün, ne zaman başlıyor?

Ramazan Bayramı 25 Haziran Pazar başlıyor. Öğretmenler 28, 29 ve 30 Haziran tarihlerinde de izinli sayılacak ve böylelikle 9 gün izin yapmış olacak.

Paylaş

İslam’daki dini bayramlardan Ramazan Bayramı yaklaşıyor. Binlerce vatandaş bayram tatili için plan yapmaya başladı bile. 25 Haziran’da başlayacak olan Ramazan Bayramı 27 Haziran Salı akşamı sona erecek. Cumartesi de dahil olmak üzere 4 gün izin yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin bayram iznini uzattığını açıkladı. Buna göre öğretmenler Ramazan Bayramı sonrasında 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılacak. Böylelikle öğretmenler 9 gün izin yapmış olacak.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Sayın  Bakanımızın onayıyla öğretmenler, mesleki çalışma programı kapsamında bayram  sonrası 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılacaklar” ifadeleri yer aldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN 'RAMAZAN BAYRAMI' AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı'nca, 81 il valiliğine, "Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri" konulu genelge gönderildi. İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramından günler önce, trafikte seferberlik anlayışıyla bayramda alınacak trafik tedbirleri konusunda, valilikleri uyardı.

Buna göre; trafiğin yoğun olduğu güzergahlar, bayram süresince, helikopter, drone ve İHA’larla takip edilerek, denetlenecek. ‘Tuzak radar’ algısına neden olacak yöntemlerle radar araçları gizlenerek, denetim yapılmayacak, radarla hız denetimleri, hız kaynaklı kazaların yoğunlaştığı yerlerde yapılacak. Ayrıca, sadece ön koltukta değil, arka koltukta oturanların da emniyet kemeri kullanımı denetlenecek, bu konuda bilgilendirmeler yapılacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlara ayrı vagon uygulamasına meslek odalarından tepki

SONRAKİ HABER

CHP'li Tezcan: Provokasyona davetiye çıkarıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...