'Washington'daki kavgaya karışanlar soruşturulmalı'

ABD Kongresi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD gezisi sırasında protestoculara yönelik saldırıya karışanların soruşturulmasını istedi.

07 Haziran 2017 04:13
Paylaş

ABD Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği ABD ziyareti sırasında, Washington'daki Türkiye Büyükelçiliği Konutu önünde protestoculara yönelik saldırıya karışanların sorumlu tutulması gerektiğine dair bir açıklama yayımladı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler karar için bir araya gelerek 17 Mayıs'ta gerçekleşen ve 11 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili, "Birkaç adet Türk güvenlik görevlisi, silahsız göstericileri dövdü, tekmeledi ve boğazladı" ifadesi kullanıldı.

Olayın kınandığı kararda ayrıca "Kavgaya karışan bütün Türk güvenlik görevlileri ABD yasaları altında soruşturulmalı, haklarında gerekli işlemler yapılmalı" ifadesi kullanıldı.

Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında, 17 Mayıs tarihinde Türk Büyükelçilik Konutu önünde Erdoğan'ı protesto etmek isteyen grupla, onu karşılamaya gelenlere arasındaki gerginlik kavgaya dönüşmüştü. Protestoculara Erdoğan'ın korumaları da saldırmıştı.

Olay ardından yetkililer olayın soruşturulduğunu açıklarken ABD'li siyasetçilerdense Türkiye'ye tepkiler geldi.

Türkiye ise olaydan yeterli güvenlik önlemlerini almayan ABD makamlarını sorumlu tuttu. (DIŞ HABERLER)
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

AİHM'ye Cumhuriyet çalışanlarına öncelik için başvuru

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 7 Haziran 2017 Çarşamba

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...