Sözcü soruşturması adliye önünde protesto edildi

Sözcü gazetesine dönük başlatılan soruşturma kapsamındaki gözaltılar Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde protesto edildi.

26 Mayıs 2017 09:53
Paylaş

Sözcü Gazetesi'ne 19 Mayıs'ta başlatılan soruşturma ve gözaltılar, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde protesto edildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, CHP Milletvekilleri, İstanbul Barosu ve Türkiye Barolar Birliği, Sözcü gazetesinin bazı yazarları, çalışanları ve gazete okurları bir araya gelerek “Özgür basın susturulamaz” sloganları attı. “Sözcü susarsa Türkiye susar” pankartı da açan grup adına gazetenin avukatlarından Celal Ülgen açıklama yaptı.

‘DİK DURUŞUNU SÜRDÜRECEK’

Sözcü’yle ‘FETÖ’ arasında bağ kurulmasını eleştiren Ülgen, “Sözcü yazarlarının düşüncelerine tavırlarına aykırı, çok alçaltıcı ve küçültücü bir ithamla karşı karşıyaydık. Bu ithamın Sözcü'ye yakışmayacağını, Sözcü'yle herhangi bir ilişkisinin olmayacağını anlatıp durduk” dedi.

Hükümetin ‘FETÖ’yle mücadelede 17-25 Aralık’ı milat olarak kabul ettiğini hatırlatan Ülgen, “Sözcü, FETÖ ile mücadelesini 2008 yılındaki, Ergenekon, Balyoz, Odatv gibi süreçlerin başladığı dönemde sürdürmeyi bilmiş ve kararlılığını göstermiştir. Siz dün bütün kurumlarınızla ortaktınız. FETÖ bu ülkenin bütün kurumlarının kılcal damarlarına işledi. Hiç ses çıkartmadınız ve bundan mutluluk duydunuz. Bu örgütlenmenin yargı içerisinde neler kotardığını ve ülkede neler yapacağını defalarca anlattık. Sözcü manşetlerine taşıdı tınmadınız. Şimdi bu ironi nedir? Şimdi bu alay etme nedir? Sözcü susmayacak, susturulmayacak. Sözcü biziz, Sözcü hepimiziz. Önümüzdeki günlerde bütün bu baskılara karşı, bütün bu yıldırma politikasına karşı, bütün iftiralara karşı Sözcü, Sözcü'nün yazarları, Sözcü'nün çalışanları dik duruşunu sürdürecek ve muhalefete devam edecek” dedi.

‘KARAR YARGININ KENDİSİYLE İLGİLİ OLACAK’

İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu ise açıklamasında “Bugün yapılacak olan soruşturma sonucunda ortaya çıkacak olan kararda  aslında değiştirilmeye çalışılan yargının kendisini yargılaması anlamına geliyor. Bu gün verilecek karar Sözcü ile ilgili olmayacaktır, yargının kendisiyle ilgili olacaktır. Yargı ne kadar bağımsız olabildiğini, ne kadar tarafsız olabildiğini, eğer öyleyse, öyle bir iddia varsa bugün biraz sonra ortaya koyacaktır” diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanvekili Hüseyin Özbek ise yaptığı açıklamada, “FETÖ ile bir cemaat yapılanması ile hiçbir şekilde bireysel düzeyde, kurumsal düzeyde, paralellik kurulması mümkün olmayan, paralel yapıyla hiçbir zaman  paralelliği olmamış bir gazete üzerinden bir operasyon sürdürülmektedir. Sözcü'ye yapılan bu çamur, izafe edilen bu suçlama akıp gidecektir. Sözcü bu anlamda hiç leke tutmayacaktır” ifadelerini kullandı. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Depardon ve tutuklu tüm gazeteciler serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

Grevdeki Form Mukavva işçileriyle sınıf dayanışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...