24 Mayıs 2017 09:50

Yüksel Caddesi'nde CHP'li vekillerden 'volta atmalı' tepki

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumuna ilişkin açıklama yapmak isteyen CHP’li vekiller polis ekipleri tarafından engellendi.

Paylaş

Bir grup CHP milletvekili, açlık grevindeki eğitimciler Gülmen ve Özakça'nın tutuklanmasına ve İnsan Hakları Anıtı çevresindeki ablukaya tepki göstermek için oturma eylemine başladı. Polis milletvekillerinin İnsan Hakları Anıtı önüne gitmesini engellemek için bariyerler, bir TOMA, iki gözaltı aracı ve onlarca polisle önlem aldı. Vekiller duruma tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Türkiye’nin yarı açık cezaevine dönüştürüldüğünü, cezaevi müdürünün ise AKP Genel Başkanı olan Erdoğan olduğunu ifade etti. Açıklamanın ardından milletvekilleri temsili “volta attı”. 

Meclis’ten çıkarak İnsan Hakları Anıtı’nın bulunduğu Yüksel Caddesi’ne yürüyen CHP’li milletvekilleri ile polis arasında sık sık gerginlik yaşandı. Polisler gazetecilerin de çalışmasına engel olmaya çalıştı. Tartışmalarla birlikte Yüksel Caddesi’ne gelen CHP’lilerin önü Karanfil Sokak’ta kesildi. Bariyerlerle yetinmeyen polis vekillerin gelmesinden hemen önce bariyerin arkasına bir TOMA, bir otobüs ve bir anons aracı çekti. Ayrıca onlarca poliste bariyerin hemen ardından etten duvar oluşturdu. 

CHP’li vekiller İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak istediklerini söylediler. Ancak polis geçişlerine izin vermedi. Uzunca bir süre tartışma yaşanırken polis vatandaşların vekillerin çevresine toplanmasına da engel oldu. Durumu protesto eden milletvekilleri burada basın açıklaması yaptı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, OHAL ile Türkiye’nin yarı açık cezaevine dönüştürüldüğünü, cezaevi müdürünün ise AKP Genel Başkanı olduğunu belirterek, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi. Yüksel Caddesi’nde karşı karşıya kalınan tablonun da bunun bir yansıması olduğunu belirten Ağbaba, OHAL sonrası onbinlerce kişinin işinden edildiğini, akademisyenlerin kürsülerinden uzaklaştırıldığını hatırlattı. 

 Açıklamanın ardından CHP’liler polis bariyerinin önünde oturma eylemi başlattı. Ancak polislerin sözlü sataşmaları ve çevredeki vatandaşları uzaklaştırmaları üzerine ortam tekrar gerildi. Bu arada KHK ile ihraç edilen Veli Saçılık vekillerin yanına gelmek istemesine polis engel oldu. Yaşanan tartışmaların ardından Saçılık vekillerler beraber oturma eylemine başladı. Türkiye’nin cezaevine dönüştürüldüğünü belirten CHP’liler temsili olarak “volta attılar”. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

TMMOB: İki eğitimcinin durumu kritik eşikte

SONRAKİ HABER

KESK: Gülmen ile Özakça derhal serbest bırakılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...