20 Mayıs 2017 11:00

Eğitim Sen Bursa Şubesi: Hasan Özaydın serbest bırakılsın

Eğitim Sen Bursa Şubesi, eski Başkanı Hasan Özaydın’ın evinin basılarak gözaltına alınmasını protesto etti. Gözaltıların derhal bırakılması istendi.

Paylaş

Eğitim Sen Bursa Şubesi, eski Başkanı Hasan Özaydın’ın evinin basılarak gözaltına alınmasını protesto etmek için basın toplantısı düzenledi.

KESK Bursa toplantı salonunda yapılan açıklamaya Eğitim Sen’in eski şube başkanları da katıldı. Gözaltına alınan Hasan Özaydın’ın bir an önce serbest bırakılmasını isteyen Eğitim Sen Bursa Şubesi sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.

Açıklamada “Yaşamını eğitim emekçileri mücadelesine adamış eski Şube Başkanımız Hasan Özaydın 8 kişi ile birlikte Çarşamba günü evlerinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınmıştır. Bursa’da hemen her hafta sosyal medya paylaşımları bahane edilerek evler basılarak, gözaltılar yapılarak yaşananların sıradan bir olaymış gibi yansıtılmasını asla kabul etmiyoruz” şeklinde konuşan Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Atakan Erdağı, “Sendikamızın kuruluşundan beri kamu emekçileri mücadelesinin Bursa’daki en önemli isimlerinden biri olan Hasan Özaydın sendikamızda üye, iş yeri temsilcisi, şube yöneticisi ve şube başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve bu görevleriyle laik, bilimsel, demokratik ve anadilinde eğitim mücadelesine önemli katkılar sunmuştur. Eski şube başkanımız bu kimliği ile Bursa’da eğitim emekçileri mücadelesinin ve toplamda emek ve demokrasi mücadelesinin sembol isimlerinden biri olmuştur. İstendiği takdirde her zaman gidip ifade verecek olan Özaydın’ın evi basılarak gözaltına alınması kabul edilemez. Adli makamlarca çağrıldığında defalarca emniyet müdürlüğüne gidip ifade vermeye gidecektir. Bu nedenle bu şekilde gözaltına alınması ile hukuk bir kez daha ayaklar altına alınmıştır. Yaşadığımız bu ortamda herkese lazım olan adaleti ve hukuku yeniden inşa etmek için eskisinden daha çok mücadeleye sarılacağımız bilinmelidir. Ayrıca hukuksuz bir biçimde avukat görüşmelerine sınırlandırma getirilmiş olması kabul edilemez. Hukuka uygun bir sürecin işlemesi için sürecin takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi.

“Eğitim Sen olarak benzerlerine ancak darbe rejimlerinde rastladığımız bu hukuksuz, anti-demokratik uygulamaları kınıyor, evlerine baskın yapılan eski Şube Başkanımız Hasan Özaydın ve hukuksuzca gözaltına alınan herkesin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” diyen Erdağı, “Eğitim ve bilim emekçileri olarak yüz yılı aşkın süreli geleneğimizden aldığımız güçle emek ve demokrasi mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Eğitim emekçilerinin mücadelesi daha iyi bir ülke ve daha iyi bir dünya mücadelesidir. Ülkedeki bütün kamu emekçileri ile emek, barış ve demokrasi güçlerini bu baskı ve sindirme politikaları karşısında seslerini yükseltmeye; dikta rejimi uygulamalarına karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

'Hasta mahpus Mehmet Nur Çelebi serbest bırakılsın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...