20 Mayıs 2017 10:46

Karadeniz Ereğli’de ihraç edilenlerle dayanışma etkinliği

Karadeniz Ereğli Eğitim Sen Temsilciliği, OHAL KHK'leri ile işlerinden ihraç edilenler için dayanışma etkinliği gerçekleştirdi.

Paylaş

Karadeniz Ereğli Eğitim Sen Temsilciliği, kanun hükmünde kararname (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan ve Eğitim Sen Üyesi ve şair Bülent Kopan, ESM üyesi Maden Mühendisi Halis Önay ve TTK işçisi GMİS Üyesi ve şair Salim Çalık’la dayanışma etkinliği ve şiir dinletisi düzenledi.

“O Halde Şiirde, Söyleşide Buluşuyoruz’ adıyla Erdemir Teknikerler Derneği’nde düzenlenen etkinliğe Eğitim Sen üyelerinin yanı sıra Ereğli ve Zonguldak’tan çok sayıda kişi katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eğitim Sen Ereğli Temsilcisi Pınar Akbaş, KHK’lerle başlayan süreçte yüz bini aşkın kamu emekçisinin haksız bir şekilde mesleklerinden uzaklaştırıldığını ifade ederek, uzaklaştırmalara karşı etkin mücadelenin yanı sıra işten atılanlarla dayanışma göstermenin önemine dikkat çekti.

KHK ile meslekten ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, ihraç edilenlerin isimlerinin yerellerden belirlendiğinin artık bilindiğini söyleyerek, “İhraç edilen KESK ESM Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Kumkumoğlu ile ESM yönetici ve üyeleri Ercan Acar, Nevzat Kaynar ve Halis Önay ile TTK işçisi GMİS üyesi Salim Çalık’ın, Türkiye Taş Kömürü Kurumunun (TTK) özelleştirilmek istenmesine karşı etkin tutum almış olmalarından, benim ve Gökhan Taner Günsan’ın ihraç edilmesinin ise Eğitim Sen yöneticileri olarak pilot bölge seçildiği açıkça belli olan Çaycuma’da laik ve bilimsel eğitim karşıtı birçok uygulamaya itiraz etmiş olmamızdan ve sayıları 30’a yaklaşan 4-6 yaş sıbyan mekteplerine karşı okul öncesi eğitimi kararlılıkla savunup ülke ve TBMM gündemine taşımış olmamızdan ayrı düşünülemez” dedi. Akyol, Hükümetin darbe girişimini fırsata çevirip bir taraftan hukuksuz bir şekilde ihraçları gerçekleştirirken diğer taraftan da kamu emekçilerinin sınırlı olan iş güvencesi ile işçilerin kıdem tazminatını kaldırmak istediğine dikkat çekerek, “Bu zor süreci aşmanın tek yolu yan yana gelmek, dayanışmak, örgütlenmek ve sendika ayrımı yapmadan işyerlerinde emekçilerle buluşmaktır” dedi.

Yayınlanmış şiir kitapları bulunan Eğitim Sen Çaycuma Şube Temsilcisi Gökhan Taner Günsan ile TTK işçisi Salim Çalık’ın söyleşisi ve şiir dinletisiyle devam eden etkinlikte Günsan ve Çalık kitaplarını imzaladı. Etkinlik Murat Akbaş, Atakan Coşkun ve Selim Vatan'ın söylediği türkülerle sona erdi. (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ölen madencinin eşi: Bilseydim göndermezdim

SONRAKİ HABER

Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa