20 Şubat 2017 00:10

Çaycuma halkı: Bu haksızlığa son verilsin

Çaycuma halkı, Son KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen Üyesi İsmet Akyol ile Gökhan Taner Günsan’ın biran önce görevlerine iade edilmesini istiyor.

Paylaş

Bahattin Arı (Susma Gazetesi): İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’ın ihracıyla şapka düştü kel göründü. İhraç edilmeleri sadece demokrat kamuoyundan değil, AKP tabanında da rahatsızlık yarattı. 

İbrahim Tığ (Devrek Bölge Haber Gazetesi): İsmet ve Gökhan hocalar sıbyan mekteplerinin ülkeyi mantar gibi sardığı bir dönemde kalkıp ‘Okul öncesi eğitim zorunlu olsun’ demenin ödülünü yaşadı! 

Ahmet Öztürk (Halkın Sesi Gazetesi):  İsmet’le Gökhan, gerici güçlerin pilot bölge seçtikleri Çaycuma’da, ildeki toplam sıbyan mektebinin 2-3 katı okul açmasına karşı çıktılar. İsmet ve Gökhan, görevden atılan diğer KESK üyeleri gibi yüz akıdır bu ülkenin. 

Cemil Satılmış (SES Çaycuma Eski Temsilcisi): İsmet Akyol ile Gökhan Taner Günsan’ın ihraç edildiğini duyduğumdan buyana düşünüyorum; İsmet Akyol’un emeğini Çaycuma’dan Zonguldak’tan nasıl ihraç edecekler. 

İbrahim Erman: Çaycuma okulları ve özellikle köy okullarının TUBİTAK tarafından hazırlanan Bilim Çocuk / Meraklı Minik Dergileri ile tanışmaları, İsmet’in kamyon bulup Ankara’dan getirişi onları çocuklara ulaştırmak için uğraşını unutamam. Sonra her eylül ayında Çaycuma’ya atanan yeni öğretmenlere kalacak yer arayışlarını, Uçurtma Şenliği için ilk afişi hazırlama telaşı, ihtiyacı olan başarılı öğrencilere, sınava hazırlanan öğrencilere bir yerlerden test kitabı bulma çabasına tanık oldum. Ancak ben İsmet Akyol’un hiçbir terör örgütünü övdüğüne şahit olmadım. 

Ezgi Bilik: Kimin yolu Çaycuma’dan geçse illa ki İsmet Beyle kesilmiştir yolları.Ya sofrasını paylaşmıştır ya evinde konuk etmiştir ya kalacak yer bulmuştur ya da muhakkak bir çay içmişliği vardır. Bu haksızlığın son bulmasını ve bir an önce öğrencilerinin arasına dönmesini umuyorum.

İlhan Kaya (Emekli imam-hatip): Böyle çalışkan öğretmenleri harcamayın, görevine döndürün. 

Didem Damatoğlu (Öğretmen): Kıymetli meslektaşım, arkadaşım İsmet Akyol ile çocukların eline silah verilmemesi hakkında konuşma geçmişti aramızda. Çaycuma’da yapılacak olan, ‘Silahını getir, kitabını götür’ kampanyası ile oyuncak silahları toplayarak çocuklara ne kadar güzel mesaj vermişsiniz diye heyecanlanmış ve tebrik etmiştim. Bu projeyi Zonguldak merkezde de yapacağız diye sözleşmiştik. Arkadaşlarımız görevlerine döndürülmelidir. 

Gökhan Kazan (Öğretmen): İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan hocalarımızın ihraç edilmesi zalimlikten başka bir şey değil. Bu haksız kararın derhal değiştirilerek öğretmenlerimizin görevlerine iade edilmesi gerek. İsmet hoca ve Gökhan hocaya yapılan bu zalimliğe karşı durmak insanlık borcumuzdur. 

Şaban Altan (Esnaf): Haklıdan yana olan, haksızlığa karşı her zaman dik duran insanlara bu yapılanlar kokuşmuşluğun en son örneği. Bunu yapanlar er geç kaybedecek.

Güliz Aktaş (Esnaf): İfade özgürlüğünün, düşünce özgürlüğünün olmadığı yerde ‘ileri demokrasiden’ söz etmeleri ne kadar acı. Umarım bu büyük yanlıştan bir an önce dönülür.

Fatma İnce (Öğretmen): Eğitim Sen ve Çaycuma onların ne kadar mücadeleci olduğunun tanığıdır. Bu haksızlığın en kısa zamanda düzeltilmesi umuduyla. 

Salim Çalık (İhraç edilen maden işçisi):  Doğrudan, aydınlıktan, eşitlikten korkanların kurmaya çalıştıkları düzenin önünde engel gördükleri kişi ve kurumlara yönelik saldırının bir örneğini daha gördük. Tarih her şeyi ve herkesi yerli yerine koyacaktır. 

Hürriyet Yıldız (Emekli öğretmen): O iki güzel insan çocukların ellerindeki oyuncak silahları paralarını vererek ellerinden aldılar; şiddete başvurmasınlar, hiçbir canlıyı öldürmesinler, kuşlarla böceklerle arkadaşlık yapsınlar, en kutsal şeyin insan hayatı olduğunu yüreklerinde hissetsinler diye. Tiyatrolar getirdiler, tiyatro kurdular, oyunlar sergilediler. Şiir dinletileri düzenlediler. Ana okullarının zorunlu olmasını istediler, satranç öğrettiler, turnuvalar düzenlediler. Çok sesli koro kurdular. Köylere, okullara kitaplıklar kurdular, Filyos’taki kütüphanemize satranç takımları, satranç saatleri, bilim teknik dergileri, şiir kitapları getirdiler. Uçurtma şenlikleri düzenlediler. İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan haksız ve hukuksuz bir şekilde görevlerinden ihraç edildi; Bilmem ki niye!

 {{308939}}

ÖNCEKİ HABER

'Çaycuma'da eğitim kalitesini yükselttiler'

SONRAKİ HABER

Pehlivan: Parti ilçe başkanı bile hakime müdahale edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...