19 Mayıs 2017 06:40

Washington Post: Burada protestocuları dövemezsiniz

Amerika’da yayınlanan Washington Post, Erdoğan’ın korumalarının protestoculara saldırmasını başyazısına taşıdı: 'Burada protestocuları dövemezsiniz'

Paylaş

Amerika’da yayınlanan Washington Post gazetesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ABD ziyareti sırasında protesto eden göstericilere Erdoğan’ın korumalarının saldırmasını başyazısına taşıdı “Burada protestocuları dövemezsiniz” diye yazdı. 

Gazete başyazısında Erdoğan’ı ‘diktatör’ olarak nitelerken Erdoğan’ın ABD’ye geldiğinde ‘çok rahat’ davrandığı belirtilerek, “Erdoğan kendini o kadar evinde hissetmişti ki eşkıyalarının barışçıl protestoculara saldırmasında sorun görmedi” diye yazdı..

‘TOLERANS GÖSTERİLEMEZ’

Yaşananlar için ‘kabul edilemez’ ve ‘tolerans gösterilemez’ diyen Washington Post, Anadolu Ajansı’nı da sert bir şekilde eleştirdi: “Erdoğan’ın korumalarının yaptıklarına da dikkat çekmek lazım. Türk devlet haber ajansı, korumaların kavgaya karıştığını çünkü polisin protestoya yeterince müdahale etmediğini yazdı. Yüzsüzlüğe bakar mısınız?”

‘KORUMALAR ABD’YE ALINMASIN’

ABD dışişlerinin olup bitenlerden endişe duyduğuna yönelik açıklamasına da yer verilen başyazı, şu ifadelerle son buldu: “Bu iyi bir ilk adım, ama yeterli değil. Bu şiddeti körükleyen Türk personelin kimliği tespit edilmeli ve mümkünse haklarında soruşturma açılmalı. Diplomatik dokunulmazlığa sahiplerse de ülkeye alınmamalılar.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çevreci çiftin katilinin eşi de tutuklandı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da ev baskınlarında çok sayıda gözaltı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...