Erdoğan'ın korumaları Washington'da protestoculara saldırdı

Trump görüşmesi için ABD'de olan Erdoğan'ın yakın korumaları, Washington Büyükelçiliği önünde toplanan protestoculara saldırdı.

16 Mayıs 2017 22:21
Paylaş

Türkiye’nin Washington Büyükelçilik konutu önünde Erdoğan’ı protesto eden gruba Erdoğan'ın korumaları saldrıdı. Arbadede protestocular arasında yaralananlar oldu.

Olay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi sonrası gittiği Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın resmi konutu önünde gerçekleşti. Protesto nedeniyle Büyükelçi Serdar Kılıç konuttan çıktı ve polisle görüştü.

"Demirtaş'a özgürlük" pankartları ile konut önünde eylem gruba yine konutun önünde toplanan Erdoğan destekçileri sözlü tacizde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuta gelmesinden sonra Erdoğan'ın korumaları eylemcilere saldırdı.

7 kişinin yaralandığı saldırıda yaralanların 4’ü hastaneye sevkedildi. Kafasından megafonla darbe aldığı belirtilen yaralılardan biri darbenin hemen akabinde ve hastane de toplam iki kriz geçirdi. Emar ve beyin tomografisi çekilen yaralının tedavisi sürüyor.

ABD saati ile saat 4.00’da gerçekleşen saldırı esnasında bölgede güvenlik önlemlerinin zayıf olduğu ifade ediliyor. Korumalarla birlikte protestoculara saldıran grubun ellerinde Mehter Marşı ve Ölürüm Türkiye’m şarkısı çaldığı söyleniyor.

Saldırganlardan bir kişinin göz altına alındığı ve mağdurlarının şikayetçi olduğu da alınan bilgiler arasında. (DIŞ HABERLER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Mersinde sahne alan usta sanatçılar büyüledi

SONRAKİ HABER

Madende mahsur kalan işçilerin cansız bedenlerine ulaşıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...