Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 10 Mayıs 2017 Çarşamba

Gazetelerde bugün hangi haberler var? Gazetelerin ilk sayfalarında, manşetlerde neler yer aldı? Köşe yazılarında hangi konular ele alındı?

10 Mayıs 2017 05:09
Paylaş

Gazetelerde bugün hangi haberler var? Gazetelerin ilk sayfalarında, manşetlerde neler yer aldı? Köşe yazılarında hangi konular ele alındı?

Gazeteleri didik didik ediyoruz; ‘Ne var ne yok’ bakarak sabahın fotoğrafını çekmeye çalışıyoruz. Mithat Fabian Sözmen'le 'Ne Var Ne Yok?' hafta içi her sabah 09:30'da Evrensel WebTv'de...

10 Mayıs Çarşamba günü, gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?'

TRUMP'IN SDG'YE SİLAH KARARI

ABD Başkanı Donald Trump'ın SDG'ye ağır silah verilmesi kararını onaylaması haberi, dün akşam saatlerinde pek çok gazetenin manşetinin bağlandığı sıralarda geldi. Bu yüzden gazetelerin çoğunluğu gelişmeye küçük bir şekilde yer verebildi, gazetelerin bu konudaki asıl tepkilerinin yarın netleşeceği söylenebilir.

Trump'ın kararını manşete taşıyan gazetelerin başında Hürriyet geldi. Hürriyet, "Zirveden önce ağır karar" başlığını atarak Trump'ın 16 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinden önce kararını duyurduğunu vurguladı.

Posta, "Teröre imza attı", Habertürk,  "ABD'den YPG'ye ağır silah... Skandal karar", Aydınlık, "Trump masaya silah koydu", Cumhuriyet, Trump'tan YPG çalımı" dedi. Star, sıcak gelişme için "Trump sürprizi" başlığını kullandı. Yeni Şafak ise Trump'ın kararı öncesi hazırlandığı hissedilen manşetinde "Liderler çözecek" dedi. Trump'ın kararı manşetin altında gösterme olarak kullanıldı.

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ise ABD'nin ikna edilememesi durumunda Türkiye'nin dört bölgeden PYD'nin hakimiyetindeki bölgelere askeri müdahalede bulunması gerektiğini yazdı.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

AKP'li avukat torpil faksını CHP'li vekile gönderdi!

SONRAKİ HABER

Genç kadını öldürdükten sonra 'intihar etti' dedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...