10 Mayıs 2017 04:21

Karagül: ABD ikna edilemezse dört bölgeden müdahale edilmeli

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, ABD'nin PYD konusunda ikna edilememesi halinde 'En az 4 bölgeden müdahale edilmelidir' dedi.

Paylaş

Yeni Şafak Genel Yayın İbrahim Karagül, "O koridor bir ‘kuşatma planı’dır ve ‘B Planı’ toptan müdahaledir!" başlıklı yazısında Türkiye'nin Suriye sınırında PYD kontrolü altındaki bölgelere askeri müdahale çağrısını yineledi.

ABD, YPG'nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'ne ağır silahlar temin edilmesi kararını onaylaması kararından önce yazıldığı anlaşılan yazıda Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Washington temaslarında PYD konusunda zorluklar yaşandığı belirtildi.

Karagül yazısında, "Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinden önce ABD'ye giden Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın temaslarında PKK/PYD konusunda ciddi zorluklar yaşandığına dair sinyaller gelmektedir. Erdoğan-Trump görüşmesinde umulur ki, ilişkiler esaslı alana çekilir, normalleşir hatta yeni ortaklıklar kurulur.
Ama olmazsa, ABD ordusu PKK üzerinden Türkiye'yi tehdit etme pozisyonunu devam ettirirse Türkiye ne yapacak? “B Planı” var mıdır ve nedir?" diyerek sorduğu soruya şu yanıtı verdi:

"Bildiğim tek bir şey var: O koridor Türkiye'yi kuşatma planıdır. Başarılı olması durumunda etkisi bu yüzyıl boyu devam edecektir. Terör meselesi, PKK meselesi de değildir. Bir harita meselesi, Türkiye'yi boğma meselesidir.
Hiçbir siyasi amaç, ortaklık, ilişki bu tehditten daha ciddi değildir. Hiçbir plan ya da proje, o hesabın üstünde değildir, olamaz. Hiçbir siyasi amaç da o projeyi Türkiye'ye kabul ettiremez. Bunu kabul ettirmeye, normalleştirmeye dönük her girişim bu ülkenin geleceğini tehlikeyle atar.
ABD, PKK/PYD konusunda ikna edilemezse geriye tek bir plan kalır. O da Suriye sınırı boyunca en az dört bölgeden tereddütsüz müdahale etmektir.
Bunu çılgın bulanlara tek bir şey söyleyeyim:
Türkiye'nin geleceği her şeyin üstündedir. Bedeli ne olursa olsun. Bunu bugün yapmazsak gelecekte hiç yapamayacağız, zorunlu haritaya mahkum olacağız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

San Antonio'yu 39'luk Manu Ginobili taşıdı

SONRAKİ HABER

AKP'li avukat torpil faksını CHP'li vekile gönderdi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...