10 Mayıs 2017 02:59

Kılıçdaroğlu'dan 2019'da ortak aday mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 yılındaki cumhurbaşkanı adayı ile ilgili sorulara yanıt verdi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisindeki olağanüstü kurultay çıkışlardan, erken seçim ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği idam tartışmalarına; 2019’da Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına kadar gündemdeki konulara ilişkin önemli mesajlar verdi.

Meclis'teki makam odasında Habertürk'ten Bülent Aydemir'in de bulunduğu bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, yüzde 51.4 evet oyunun açıklanmasıyla kabul edilen anayasa değişikliğine göre, 2019'da öngörülen başkanlık seçimlerine ilişkin olarak "Hayır oyunu kullanan, demokratik parlamenter sistemi savunan bir kitle var. Siz bu kitleyi tamamen bir tarafa bırakıp, CHP Genel Başkanı olarak çıkıp, yüzde 49 sadece size aitmiş gibi bir hava yaratıp aday belirleme sürecine girerseniz yanlış olur" diye konuştu.

"Benim tek başıma, 'Biz böyle yapacağız' demem, onların düşüncelerini almadan benim düşünce beyan etmem doğru, şık olmaz" açıklamasında bulunan Kılıçdaroğlu, cuma günü Saadet Partisi Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşeceğini, sonra da diğer siyasi partilerin genel başkanları ile konuşacağını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları: 

'GENEL BAŞKANLIK ADAYLARINA SAYGI DUYARIZ'

"Arzu eden arkadaşların elbette en doğal hakkıdır, genel başkan adayı olabilirler. Salon da tutarım onlara, isterlerse delegeleri davet ederim, gelip konuşma yapsınlar. Benim demokratik standardımda bu var. Yani kavgaya yer yok. İnsanlar gelirler, genel başkanlığa aday olurlar; saygı gösteririz. Kazanırlarsa genel başkan olurlar, saygı duyarız.

'DEMOKRASİ PASTASINI BÜYÜTMEMİZ GEREKİYOR'

"Ben kapalı bir toplantıda bana gelen duyumları milletvekili arkadaşlarımla paylaştım. Yüzde 49’dan bize göre yüzde 50’nin üzerinde iktidar kanadının rahatsızlık duyması kadar doğal bir şey yok. Bu yüzde 49’luk kitleyi, demokrasiyi savunan, demokratik parlamenter sistemi hedefleyen bu grubu dağıtmak isteyecektir, 2019’u hedefleyerek. Bu yüzde 49 sadece bizim değil, diğer partilerin de destek veren diğer sivil toplum örgütlerinin de bu konuda duyarlı olması lazım. Bu demokrasi pastasını büyütmemiz gerekiyor.

2019 ADAYLIĞI

"Hayır oyunu kullanan, demokratik parlamenter sistemi savunan bir kitle var. Siz bu kitleyi tamamen bir tarafa bırakıp, CHP Genel Başkanı olarak çıkıp, yüzde 49 sadece size aitmiş gibi bir hava yaratıp aday belirleme sürecine girerseniz yanlış olur. Biz ilkelerden yola çıkmalıyız. O ilkeler çerçevesinde adaylar da belirleriz. O kişi A mı olur, B mi olur, bugünden bilemeyiz. Hani derler ya doğmamış çocuğa don biçmek gibi. Böyle bir tablo yok bugün. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Engelli sporları: Nasıl doğdu, nasıl gelişti?

SONRAKİ HABER

17 yaşındaki Çağlar E. dondurma yerken bacağından vuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa