01 Temmuz 2012 11:13

Kongreden tutuklu tıp öğrencilerine selam

Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Özden Şener, aynı zamanda geçtiğimiz günlerde tutuklanan 3 tıp öğrencinin de hocası. Özgür, Fatih ve Mustafa’ya gazetemiz aracılığıyla selam gönderen Şener, “Onlar yanlışa yanlış deme yürekliliği gösteren çocuklardı. Ne yapmış olabilir ki bu çocuklar?” diye sordu

Kongreden tutuklu tıp öğrencilerine selam
Paylaş
Hilal Yağız

TTB’nin 62. Büyük Kongresi’nin delege konuşmaları sırasında kürsüye çıkan Ankara Tabip Odası Başkanı Özden Şener, kongreye damgasını vuran “tutuklu tıp öğrencilerine” değindi.

‘ÖĞRENCİLERİME SELAM GÖNDERİYORUM’

Şener, konuşmasında 13 öğrencinin hapiste olduğunu hatırlatarak, “Bunlardan üçü; Özgür, Fatih ve Mustafa benim öğrencimdi. Buradan öğrencilerime selam gönderiyorum” dedi. Şener, öğrencileri Fatih Sultan Altın, Mustafa Akın ve Özgür Mert Bakan’ın aynı zamanda ATO’nun öğrenci komisyonunda olduğunu belirterek, “Onlar da bizimle birlikte eylemdeydiler ve onlar ‘yanlışa yanlış deme’ yürekliliğini gösteren çocuklardı” dedi. Şener konuşmasında, ülkede barış ve huzurun olmadığına, böyle bir ortamda da sadece “hekim hakkının” savunulmasının mümkün olmadığına vurgu yaptı.

“Üniversitede ‘kör robotlar’ yetiştirilmeye çalışılıyor. Öğretim üyelerinin bu şartlarda sessiz kalmaya hakları yoktur. Tıp eğitiminin nitelikli olmasının birinci derecede sorumluları öğretim üyeleridir” diyen Şener, öğretim üyelerini tutuklamalara ve tıp eğitiminin niteliksizleştirilmesine karşı mücadeleye davet etti. Şener, “Bizim de Mustafa, Özgür ve Fatih kadar yürekli olmamız gerekir” dedi.

‘EĞİTİMLERİ YARIDA KALDI’

Konuşmasının ardından sohbet ettiğimiz Şener, öğrencilerin Kürt oldukları için tutuklandıklarını dile getirerek, öğrencilerinin yaptıkları etkinlikleri anlattı: “Öğrencilerimizle ATO Öğrenci Komisyonu olarak, Hatay’da bir öğrenci çalıştayı düzenledik. Eskişehir’de Tıp Öğrencileri Çalıştayı düzenledik. Arada bir okulda yanımıza geliyorlardı,  geziler düzenlemek için... Ne yapmış olabilir ki bu çocuklar? Onlar insan hayatına iyi gelmek için yetiştirilen çocuklardı. Hepsi de temiz yüzlü, aklı başında, sevgi dolu çocuklardı.”
Öğrencilerinin eğitiminin de yarıda kaldığını ifade eden Şener, “aylarca tıp eğitimleri askıda kalacak. Şimdi onlar içerideler, biz dışarıdayız ama biz onlar için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
(Ankara/EVRENSEL)


TTB YENİ YÖNETİMİNİ SEÇTİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 62. Büyük Kongresi’nin ikinci gününde seçim heyecanı vardı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Yerleşkesinde gerçekleşen seçimler, sabah 09.00’da başladı. Farklı illerden gelen 497 seçmenin oy kullandığı seçimlerde, üç grup ve bir de bağımsız aday yer aldı. Seçimlere, Hekimlerin Güçbirliği, Etkin-Demokratik TTB Grubu ve Türkiye Hekim Platformu 23 kişilik aday kadrolarıyla girdi. 23 kişilik kadroların 11’ini TTB Merkez Konseyi, 9’unu Yüksek Onur Kurulu ve 3’ünü Denetleme Kurulu oluşturdu. Dr. Zelkif Akgül ise TTB Merkez Konseyi’ne bağımsız olarak aday oldu.

ÖNCEKİ HABER

Kaynaklar bir avuç zengine gidiyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan, WSJ'ye de namert dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...