07 Mayıs 2017 20:35

Amedspor’un hedefi 1. Lig’e çıkmak

Irkçı saldırılara, haksız cezalara rağmen Play-Off’lara kalma başarısı gösteren Amedspor'un hedefi 1. Lig.

Paylaş

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor, kısıtlı imkânlarına, çıktığı maçlarda maruz kaldığı ırkçı saldırılara ve haksız federasyon cezalarına rağmen TFF 1. Lig’e çıkma mücadelesinde Play-Off’lara kalma başarısı gösterdi. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grub'u lider tamamlayan İstanbulspor, TFF 1. Lig'e direk yükselirken, ligi 66 puanla bitiren Amedspor, 61 puanla Erzurumspor, 56 puanla Kocaeli Birlikspor ve 53 puanla bitiren Sivas Belediyespor play-off’ta mücadele ediyor. Geçtiğimiz Perşembe günü Sivasspor ile deplasmanda oynanan Play-Off’un ilk maçında 1-1’lik avantajlı skor ile dönen Amedspor, bugün Diyarbakır’da oynanacak Sivasspor rövanş maçını kazanarak Play-Off’tan çıkma şansını artırmak istiyor.

Amedspor, Beyaz Grup’tan çıkması halinde Kırmızı Grup’ta Play-Off oynayan Menemen Belediyespor, Hatayspor, Gümüşhanespor ve Kastamonuspor1966 takımlarından birinci gelen ile 21 Mayıs’ta tarafsız sahada final oynayacak. TFF 1. Lig’e çıkmaya kilitlenen Amedspor, yüksek moral ve yoğun tempo ile çalışıyor.

‘DİYARBAKIR’IN GÜZELLİKLERİNİ GÖSTERECEĞİZ’

Amedspor’un ligde büyük bir duruşunun bulunduğunu ve bunu koruyacaklarını belirten Amedspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, “Bizler iyi futbol oynamaya çalışıyoruz. Buraya gelen takımlara karşı da iyi misafirperverlik yapıyoruz. Deplasmanda ne yazık ki aynı tepkileri göremedik. Biz yine de bu çizgimizi bozmadan Diyarbakır’ın güzelliklerini göstereceğiz. Dışarıdaki tepkiler ne olursa olsun bizim kendimize göre duruşumuz aynı olacak. Bu duruşumuzu bozmadan Diyarbakır’ın sesini çok çok daha güzel bir şekilde spor ile duyurmaya çalışacağız” diye konuştu.

‘YAŞADIKLARIMIZ KOLAY DEĞİL’

Gittikleri her yerde kötü muamele gördüklerini söyleyen Taşkın, “Bunları yaşamak kolay değildir. Aklınıza gelebilecek en pis küfürler neyse 90 dakika bunları hissetmek ve yutmak zorunda kalıyoruz. Sinirlerimiz çelik gibi olmak zorunda; ama biz kendimizden eminiz. Bizleri yanlış tanıyorlar, tanıtıyorlar. Ben batıdan gelmiş bir teknik insanım. Ama ben buradaki Kürt halkı tarafından çok güzel bir şekilde misafir ediliyorum. Ben bunu batıda yaşamadım. Burada kendimi çok mutlu hissediyorum. Sıcak bir yuvada gibi hissediyorum. Benim kafamda en ufak bir soru işareti yok bu halka dair. Takımın yüzde 70’i zaten batıdan gelmiş. Onlar da buradaki Kürt kardeşleri ile birlikte spor mücadelesi veriyorlar” ifadelerini kullandı.

‘TFF ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI’

Sporun kardeşlik ve barış demek olduğunu ve futbol üzerindeki siyasetin kalkması gerektiğini belirten Taşkın şunları söyledi: “Amedspor eğer TFF’nin tescilli bir takımıysa o zaman TFF takımına sahip çıkacak. Bizim deplasmanda ‘Terörist’ muamelesi görmemizi, siyasi protesto gösterimlerini engelleyeceksin. O rakiplere gereken cezaları vereceksiniz. Taraftarımız Diren Diyarbekir şarkısı söyledi diye 3 puan silinmeyle karşı karşıya kaldık. Bizim taraftarımız rakip takıma hiç küfür etmez. Küfür aşağılık bir olaydır. Ağza alınmayacak pis küfürler atılıyor. Eğer sen TFF isen bizi de Amedspor olarak kabul ettiysen yüzde yüz korumak zorundasın. Biz hiç kimseden bir şey beklemiyoruz. Kimseye de eyvallahımız yok. Biz insan gibi Amedspor’u hak ettiği yere götürmeye çalışıyoruz.”

‘ADIMIZI 1. LİGE YAZDIRMAK İSTİYORUZ’

Sivasspor maçından avantajlı döndüklerini belirten Taşkın, “Bu zamana kadar 17 maçta 10 galibiyet 5 mağlubiyet, 2 beraberlik vardı. Biz buraya kadar tüm engellemelere ve sıkıntılara rağmen hak ederek geldik. Önümüz kesildi. Kolay değil. Biz oradan almak istediğimiz puanı aldık. Ama bundan sonraki maçlarda iyi bir şekilde oynayarak bir üst lige kendimizi taşıyacağız. Finalde de adımızı 1. Lig’e yazdırmak istiyoruz” diye konuştu.

‘TARAFTARIMIZ PAZARTESİ BİZİ YALNIZ BIRAKMASIN’

Taraftarlarının sahada kendilerini çok sıcak ve güzel tuttuğunu söyleyen Taner Taşkın, “Ben bizim taraftarlarımıza aşığım. Muhteşem bir taraftarımız var. İçeride birçok geriye düştüğümüz maçlar da oldu. Onların desteğiyle geri çevirdik diyebilirim. Onların galibiyetlerde çok büyük payı var. Biz burada taraftarlarımız, oyuncularımız ve yönetimimizle çok güzel ve büyük bir aileyiz. Pazartesi oynayacağımız Sivas maçında taraftarlarımıza çok ihtiyacımız var. Stadı doldursunlar. Buranın deplasman olduğunu çok iyi bir şekilde hissettirsinler. Onlarla birlikte Sivas’ı burada mağlup edeceğiz” çağrısında bulundu. (DiyarbakırDİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Bozkurt Cezaevi'ndeki çocuk mahkumlar isyan etti

SONRAKİ HABER

Kızıl Gölet için uyarı: Şifa değil hastalık dağıtabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...