Panzerle öldürülen çocukların amcası: Delil bırakmadılar

Silopi'de panzerinin eve girerek iki çocuğun öldürülmesine ilişkin çocukların amcası Suat Yıldırım'dan açıklama geldi.

05 Mayıs 2017 08:35
Paylaş

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka mahallesinde 3 Nisan tarihinde devriye gezen polislerin kullandığı panzerin bir evin duvarını yıkarak içeri girmesi sonucu 7 yaşındaki Muhammet ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım yaşamını yitirdi. Olayın meydana geldiği gece aynı evin 2’nci katında bulunan kardeşlerin amcası Suat Yıldırım, yaşananları anlattı.

‘4 POLİS ARAÇTAN İNDİ’

Çocukların alt katta kendisinin de dairenin üst katında kaldığını aktaran amca Yıldırım, olayın saat 01.30 sıralarında meydana geldiğini kaydetti. Zırhlı aracın eve çarptığı vakit uyuduğunu belirten Yıldırım, “Daha sonra insanların bağrışmalarını duydum. Aşağıya indiğimde zırhlı evin salonuna kadar gelmişti. Muhammet’in vücudu ezilmişti. Furkan’ı ellerime aldım. Daha sonra hastaneye doğru gittik” sözleri ile yaşananları anlattı. Olayın hemen ardından polislerin olay yerinden ayrıldığını söyleyen Yıldırım, komşularının kendisine araçtan 4 polisin indiğini aktardığını söyledi.

Yarım saat sonra çok sayıda polisin zırhlı araçlar ile gelerek alanı boşalttığını dile getiren Yıldırım, “Kargaşa çıktı. Millet tepki gösterdi. Polisler aracın freninin patladığı için böylesi bir olayın yaşandığını söylediler. Biz de tepki gösterdik. Hastanenin acil bölümünde de birkaç gencimiz polislere tepki gösterdi. Vali ve beraberindekiler de geç saatte geldiler” dedi.

‘SAVCI OLAY YERİNE GELMEDİ, ARACI ÇEKİP GÖTÜRDÜLER’

Kardeşinin İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdiğini ve şikayetçi olduğunu da sözlerine ekleyen Yıldırım, “Emniyette de bir polisin bu olaya karıştığını; fakat açıklayamayacaklarını söylemişler kardeşime. Savcı olay yerine gelmeden polisler gelir gelmez kobra aracı çekip götürdüler. Delil falan bırakmadılar. Kader diyorlar. Ama biz bunun peşini bırakmayacağız” diye konuştu. (Şırnak/DİHABER)

 {{318464}}

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Mersin’de 2 öğrenci gözaltına alındı 

SONRAKİ HABER

Trump: Obamacare esasen öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...